Barna iblant oss

Regjeringens behandling av asylbarna får strykkarakter, skriver Trude Ringheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TIL OG MED Frp bekymrer seg nå for asylbarna. Frp reagerer på at regjeringen likevel ikke vil overføre enslige mindreårige asylsøkere mellom 15 og 18 år til barnevernet. KrF tar selvkritikk for at de ikke gjorde mer for asylbarna da partiet satt med makta. Det er lett å toe sine hender.

I Soria Moria-erklæringen lovet regjeringen at alle enslige, mindreårige asylbarn skal få et omsorgstilbud under barnevernet. I 2008-budsjettet er det bare satt av penger til asylungene under 15. Regjeringen trenerer, skylder på nye utredninger som ikke trengs og lar barna svi. Og hadde det ikke vært for et plagsomt, vedvarende press fra Redd Barna og andre organisasjoner, ville asylbarna vært gjemt og glemt.

DE ER IKKE våre barn. Asylbarn behandles først og fremst som utlendinger. Å møte enslige mindreårige på asylmottak, gjør hjerteskjærende inntrykk. Barndommen deres er avblåst. De klamrer seg ofte til det lille, nye de har. Skolen. Fotballen. De ansatte på mottaket. Kanskje får de venner og kanskje til og med en verge som bryr seg. Hvis ingen bryr seg, knuser ensomheten dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer