Barna ispenger gikk til kortselskapets konto

De som leide ut betalingsterminalen sluset pengene inn på sin egen konto. Nå er de anmeldt for svindel.

ØKONOMI: Isbaren på Farmannstorvet i Tønsberg leide betalingsterminal, men pengene tok en helt annen vei enn de skulle. Faksimile Finansavisen
ØKONOMI: Isbaren på Farmannstorvet i Tønsberg leide betalingsterminal, men pengene tok en helt annen vei enn de skulle. Faksimile FinansavisenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Vi kunne jo ingenting om dette. Vi skulle bare hjelpe til med å skaffe ungdommen sommerjobb, forteller Vibeke Fritzon til Finansavisen.

I sommer startet hun og mannen opp en isbar på Farmannstorvet i Tønsberg, som skulle gi ungdom et tilbud om sommerjobb.

Først trodde Fritzon at hun kunne leie betalingsterminal direkte fra banken, men det gikk ikke. Etter en stund fikk de ifølge Tønsberg Blad kontakt med et lokalt firma som leide ut betalingsterminaler.

Ugler i mosen Selv om issalget gikk bra kom det ingen penger inn på kontoen i banken og etter noen dagers salg etterlyste Fritzon penger.

Daglig leder i Retail Solution Partner, som hun hadde leid betalingsterminalen av, forklarte at det bare ble overført én gang i måneden, men at han likevel skulle forsøke å få det gjort hver 14. dag.

Etter mye om og men, og mange SMS-er frem og tilbake, ble det overført litt over 30.000 kroner, skriver avisen.

- I juli fikk vi heller ikke noe penger og da skjønte jeg at det var noe alvorlig galt, forteller Fritzon, som antar de fortsatt mangler 30 - 40.000 kroner.

Fritzon har nå anmeldt saken til politiet.

21 inkassosaker
En sjekk Finansavisen har gjort i Brønnøysundregistrene forteller at selskapet som ble startet så sent som i november i fjor, allerede har klart å pådra seg 21 inkassosaker. I løpet av noen få måneder har de også klart å skifte forretningsadresse, daglig leder og styre.

Tønsberg Bland og Finansavisen har forsøkt å oppnå kontakt med selskapets daglige leder på ulike telefonnummere og sosiale medier, men uten å lykkes.

Flere nyheter Er redd for verdensøkonomien
Får ikke fjerne kontanter
Her åpner Starbucks sin nye kaffebar i Oslo