- Barna kan få fantasier om at noen vil skyte dem

Tromsø-psykolog oppfordrer foreldre til å prate med barna sine etter drapet på praksislæreren.

ÅSTEDET: Kvinnen ble drept på parkeringsplassen mellom Slettaelva barneskole og Karveslettlia barnehage i Tromsø. Foto: Arthur Arnesen
ÅSTEDET: Kvinnen ble drept på parkeringsplassen mellom Slettaelva barneskole og Karveslettlia barnehage i Tromsø. Foto: Arthur Arnesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Tromsø er i sjokk etter at at en kvinnelig lærerstudent ble skutt og drept ved Slettaelva barneskole og Karveslettlia barnehage. Kvinnen hadde praksisplass ved skolen.

Trolig var ingen barn direkte øyenvitner til episoden, men flere ankom antakelig stedet etter at det hadde skjedd, ifølge foreldre Dagbladet.no har snakket med.

Gjerningsmannen var ansatt i politiet, og ligger livstruende skadd på sykehus, etter det som kan være et sjalusidrap som følge av oppløst samboerskap. Prat med barnaPsykologspesialist Jørgen Sundby ved Universitetet i Tromsø arbeider med barnepsykologi og  understreker viktigheten av å prate med barna om skytetsom har skjedd i deres nærmiljø.- Vi må anta at noen elever vet hvem den drepte var. Man må fortelle dem nøkternt hva som har skjedd. At hun trolig ble drept av noen hun kjente godt og som mistet besinnelsen, sier Jørgen Sundby til Dagbladet.no.— Barn kan få fantasier om at noen kan skyte dem. Man må gjøre det klart at det ikke vil skje. Foreldre må legge fakta på bordet, fakta som angår dem. Som at skolen er trygg og at verden generelt er trygg. For noen barn kan slike episoder utløse en latent frykt for at «alt mulig kan skje meg». Man må øke beredskapen for omsorg, sier psykologen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer