Barna kan løse drapsgåten

Politiet mener Karolina Johanssons (10) venner kan oppklare den brutale barnedrapssaken i Orrefors. Eksperter på avhør av barn kom i dag til tettstedet for å bistå politiet i etterforskningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna som teltet sammen med Karolina har hatt svært vanskelig for å snakke om den brutale hendelsen i avhør, skriver Aftonbladet.

Derfor har den lokale etterforskningsledelsen i Orrefors nå innkalt barnepsykologer og hukommelseseksperter. Politiets teori om at barn kan stå bak drapet står fortsatt ved lag. Derfor knytter det seg spesiell interesse ved hn ekspertgruppe som ankom tettstedet i dag:

Kriminaletterforsker Rolf Sandberg og kriminalinspektør Ingrid Harryson. De fant frem til fire år gamle Kevin Hjalmarssons drapsmenn, to brødre på fem og syv år, i saken fra Arvika som rystet Skandinavia i 1998.

- Hvis det er barn som har utført drapet er vi den eneste politigruppen i Sverige som har aktuell kunnskap, sier Rolf Sandberg til Aftonbladet.

Knyter seg

Flere barn teltet sammen med Karolina Johansson i Äppelträdgården i Orrefors drapsnatten. Ingen av dem har kunnet gi noen informasjon om gjerningsmannen i avhør.

- Det er uklarheter i deres berettelser. Barna knyter seg, vi får ikke en eneste informasjon ut av dem, sier spaningsleder Stig Svensson til Aftonbladet.

- Vi er forundret over at de knapt har sett eller hørt noe av drapet.

Barna som teltet sammen med Karolina Johansson er ikke mistenkte, men deres vitneobservasjoner kan være avgjørende for etterforskningen.

Ingen av barna som teltet i Äppelträdgården ble avhørt i går. Etterforskerne ville gi dem tid til å bearbeide traumene.

Så langt er politiet langt fra en løsning: de har ingen motiv, ingen drapsvåpen, ingen betydningsfulle tekniske spor, og ingen mistenkt.