Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Barna kommer ikke til å like dette når de blir voksne

Menneskerettighetsforkjempere i Marokko følger Skah-saken nøye.

- HØR PÅ BARNA: Menneskerettighetsforkjemper Muhammed El Bouliki i Marokkos største menneskerettighets- organisasjon, Association of Maroccan Human Rights, mener Khalid Skah og Anne Cecilie Hopstock må slutte å gå bråke i offentligheten, men heller høre på barna og hva de ønsker. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
- HØR PÅ BARNA: Menneskerettighetsforkjemper Muhammed El Bouliki i Marokkos største menneskerettighets- organisasjon, Association of Maroccan Human Rights, mener Khalid Skah og Anne Cecilie Hopstock må slutte å gå bråke i offentligheten, men heller høre på barna og hva de ønsker. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
RABAT (Dagbladet): En svært offensiv Khalid Skah krevde i går på en pressekonferanse at hans to barn i Norge skal komme tilbake til Marokko, der han mener de hører hjemme. Saken har skapt stor oppmerksomhet i Marokko og i hovedstaden Rabat der den olympiske mesteren bor.

Menneskerettighets- forkjemper Muhammed El Bouliki i Marokkos største menneskerettighets- organisasjon, Association of Maroccan Human Rights, følger saken nøye i mediene, men vil ikke ta side i saken.

- Jeg kjenner ikke detaljene fra den norske siden, så det er vanskelig for meg å si hvem som har rett. Uansett mener jeg barnas rettigheter skal være fokuset. Det er vår oppgave å beskytte barna og for å gi dem en stabil tilværelse og en rett til en mor og far, sier Bouliki til Dagbladet.

- Hør på barnaHan synes det er spesielt at Norge, ifølge marokkansk presse, har vært involvert i en kidnapping av barna.

- Jeg vet ikke hva som er sant og løgn i denne saken. Jeg mener barna skal få lov til å velge selv hvor de skal bo, sier han.

Menneskerettighets- forkjemperen synes det er synd at saken ikke har fått en løsning.

- Hør på barna og slutt å legge press på dem. Jeg synes verken faren, moren eller noen andre skal gjøre det lenger. Gå i dialog og kom til en enighet, sier han.

Han tror ikke at Khalid Skahs pressekonferanser hvor han viser bilder av sine mindreårige barn eller moren Anne Cecilie Hopstock opptreden i det offentlige er bra for barna eller saken.

- Det er ikke til deres fordel. Jeg tror barna kommer til å beskylde foreldrene sine for dette når de blir voksne. Det viktigste nå er beskytte barna og sørge for deres fysiske og psykiske sikkerhet, sier Bouliki.

- Vil vinneHan tror Skah mente det godt da han viste bilder av barna sine.

- Han ville vise sitt familieliv og at han et personlig forhold til dem. Han ville vise at han er en snill og normal far for dem, sier han.

Khalid Skah tror ikke barna vil reagere på at han viser bilder av dem eller at han går ut i offentligheten med saken.

- Tvert i mot. Jeg viser smilende barn med en normal far. Det er det jeg vil ha fram, sier Skah til Dagbladet.

Han varsler at det vil bli en lang kamp for ham, men han er sikker på at han vil stå løpet ut.

- Det ligger i blodet mitt å vinne. Alle anklagene mot meg og Norges mafiarolle i kidnappingen av mine barn vil motbevises i boka mi «The Norwegian from the south» som kommer når denne kampen er over, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!