- Barna kysset TV-skjermen

- Da barna hørte på TV at han skulle komme tilbake til Norge, kysset de TV'en. Han har fått sin frihet fordi han er uskyldig, og barna trenger både mor og far, sier mulla Krekars kone, Rokhosh Ahmad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GARDERMOEN (Dagbladet): Sammen med mulla Krekars bror, Faraj Ahmad Khalid, møtte hun ektemannen for første gang siden desember da han kom til Gardermoen kl. 22.45 i går kveld. Hans norske advokat, Brynjar Meling, var også kommet fra Stavanger for å ta imot sin klient.

Ingen å overlevere til

Det var imidlertid ingen representanter for norske myndigheter for å ta imot mulla Krekar og de nederlandske politifolkene som fulgte ham. De nederlandske immigrasjonsmyndighetene lette etter norske myndigheter, men da ingen dukket opp, ga de papirene de hadde med seg til mulla Krekar, før han forsvant i bil sammen med familien.

Mulla Krekar var svært ordknapp, bare ristet på hodet, og sa ingen kommentar, til det fulltallige pressekorpset som var møtt fram.

Men på en bensinstasjon på Kløfta i natt snakket den tidligere så stumme mulla Krekar villig vekk til tv-kanalen MBC (Middle East Broadcasting Centre).

- Jeg er veldig glad for at jeg er tilbake her. Jeg har bodd i Norge i fem år, dette er mitt hjemland. Grunnen til at jeg ennå ikke er norsk statsborger, er at jeg må ha bodd her i sju år, forklarte han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer