Barna lå i fryseren i flere år

Ett av barna til den svenske kvinnen skal ha ligget over fem år i fryseboksen. Kvinnen har forklart at hun fødte barna hjemme og tok livet av dem med en gang før hun la dem i fryseren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

Hun fødte barna alene. Deretter drepte hun dem og la dem i fryseren.

Svensk politi har nå begjært kvinnen varetektsfengslet, men de ber samtidig at kvinnens mentale tilstand blir undersøkt.

Den 31 år gamle kvinnen har i avhør forklart at hun drepte sitt første barn for fem-seks år siden, og det andre ett eller to år senere.

Oppdaget ved en tilfeldighet

Opprullingen av den makabre saken startet ved en tilfeldighet 1. mai i år. I et skog øst for Stockholm var det noen turgåere som ble oppmerksomme på en plastpose. I pose fant de en død baby. Obduksjonen viste at guttebabyen hadde levd i noen timer etter fødselen før den ble drept.

Etter å ha gått ut med opplysninger om ting som lå sammen med babyen fant politiet fram til den 31 år gamle kvinnen. Klokka 11.30 i går ble hun pågrepet på arbeidsplassen i Stockholm. Den svenske avisa Expressen melder at hun skal ha vært lettet da politiet kom.

Hun erkjente drapet med en gang. Men da politiet undersøkte kvinnens leilighet fant de en baby til i fryseren.

- Jeg fødte barna helt alene på soverommet. Ingen hadde forstått at jeg var gravid. Jeg drepte barna nesten rett etterpå, har kvinnen fortalt politiet.

Bodde sammen med sønnen (13)

Den 31 år gamle kvinnen bodde sammen med sin 13 år gamle sønn, og det er en gåte hvordan hun kan ha skjult både graviditetene og fødslene for sine omgivelser.

Kvinnen gjennomgår nå en rettspsykiatrisk undersøkelse ved en klinikk i Huddinge. Fredag morgen klokka ni vil hun bli fremstilt for varetektsfengsling.

- Vi tar det med ro. Hun har det ikke så bra, sier Katarina Lenter ved statsadvokatembetet til den svenske avisa Aftonbladet.

Noe motiv for drapene har ikke politiet funnet, og den 31 år gamle kvinnen skal ha forklart at hun ikke vet hvem som var far til de to drepte barna.

DRAPSSIKTET: Den 31 år gamle kvinnen er nå innlagt for rettspykologisk undersøkelse.