<strong>KOLLISJON:</strong> 16 barn ble kjørt til sykehus etter at en lastebil kjørte inn i en skolebuss i Danmark i går ettermiddag. Foto: Rasmus Skaftved / NTB Scanpix
KOLLISJON: 16 barn ble kjørt til sykehus etter at en lastebil kjørte inn i en skolebuss i Danmark i går ettermiddag. Foto: Rasmus Skaftved / NTB Scanpix Vis mer

Bussulykke

- Barna løper rundt i bussen. Sjåføren tråkker på bremsen for å gi signal om at de må sitte. Det han ikke ser, er lastebilen bak

Ti barn forsatt innlagt på sykehus etter bussulykke i Danmark.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag ettermiddag kolliderte en lastebil med en skolebuss ved Stenild i Nordjylland i Danmark.

38 gutter var om bord i bussen. De var alle asylbarn på vei hjem fra språkundervisning, skriver danske BT.

16 av dem ble umiddelbart fraktet videre til sykehus, der ti av dem ennå er innlagt med skader.

- Allerede kjørt inn til siden

- Det er snakk om brudd i armer, bein, knær og ribbein, sier etterforskningsleder Jørn Kresten Nielsen til den danske avisa.

Lastebilen kjørte inn i skolebussen bakfra. Nå forteller Nielsen hva som skal ha skjedd i øyeblikket før ulykken inntraff.

- Barna er uregjerlige inne i bussen og løper rundt. Bussjåføren har allerede kjørt inn til siden et par ganger for å få dem til å sette seg ned, men de fortsetter å løpe rundt. Derfor tråkker sjåføren på bremsen for å understreke at de skal sitte - ikke stå. Det han ikke er oppmerksom på, er at det ligger en lastebil rett bak.

Danmarks Radio skriver at avstanden mellom bussen og lastebilen var så liten at sjåføren av lastebilen ikke rakk å bremse, da bussjåføren tråkket på bremsen.

Ingen siktet

Etterforskningslederen opplyser at begge de to sjåførene skal avhøres i løpet av dagen i dag, og at ingen ennå er siktet for lovbrudd i forbindelse med ulykken.

- Man skal jo ikke bremse uten grunn, men man skal også holde avstand, så man rekker å stoppe før enhver forutsigbar hindring. Men jeg vet ikke om det er et forutsigbar hindring hvis den som kjører foran putselig bremser uten at det er noen ferdselsmessig grunn til det, sier Nielsen til det danske nyhetsbyrået Ritzau ifølge DR.

Kenny Thygesen, eier av busselskapet og av bussen som var involvert i ulykken, sa i går til BT at kollisjonen rystet ham.

- Jeg ble ringt opp kort tid etter at ulykken fant sted. Jeg fikk vite at noen hadde kjørt inn i bussen. Da tenkte jeg bare 'Åh nei'. Så dro jeg ut og pratet med noen av dem som var på stedet. Jeg vet ennå ikke hvor mange som er kommet til skade og hvor alvorlig det er, men i bunn og grunn handler det om at ingen omkom, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer