DØDE: To 11 måneder gamle barna ble fredag funnet døde i farens bil. Han sier han hadde glemt at de satt i bilen da han dro på jobb fredag morgen. Foto: NYT / NTB scanpix
DØDE: To 11 måneder gamle barna ble fredag funnet døde i farens bil. Han sier han hadde glemt at de satt i bilen da han dro på jobb fredag morgen. Foto: NYT / NTB scanpix Vis mer

- Barna mine er døde. Jeg drepte dem

Tvillingene satt i den varme bilen gjennom hele farens arbeidsdag. Begge døde, og faren er nå siktet for drap. Han sier han trodde han hadde levert dem i barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den 39 år gamle mannen, som forlot sine ett år gamle tvillinger i bilen i åtte timer, har sagt til myndighetene at han trodde han hadde levert barna i barnehagen.

Det kommer fram i rettsdokumenter CNN har fått tilgang til.

Tvillingparet, som skal ha vært cirka 11 måneder gamle, ble funnet døde i en bil i Bronx i New York fredag. Det antas at de døde av overopphetning.

Gutt og jente

Da faren var ferdig på jobb, satt han seg i bilen og begynte å kjøre hjem. Først da, i overkant av åtte timer seinere, skal han ha innsett at tvillingene hadde vært i bilen hele tiden.

Han har forklart at han fikk øye på dem i sladrespeilet, og skal ha sett at de hadde fråde rundt munnen. Han kontaktet da nødetatene.

Barna - en jente og en gutt - ble erklært døde på stedet, ifølge CNN, som også skriver at en lege målte kroppstemperaturen deres i bilen - og at den ifølge rettsdokumentene var på drøye 42 grader.

De to barna skal obdusereres av en rettsmedisiner, slik at man kan fastslå dødsårsaken.

- Jeg drepte dem

- Jeg trodde jeg leverte dem i barnehagen før jeg dro på jobb. Jeg «blacket» ut. Barna mine er døde. Jeg drepte dem, skal faren ha sagt i et avhør etter pågripelsen, melder CNN.

39-åringen ble pågrepet og nå siktet for drap på sine egne barn, ifølge New York-politiet.

Mannens forsvarer, advokat Joey Jackson, sier til CNN at mannen er utrøstelig og fullstendig fra seg.

- Hans mentale tilstand er ustabil, basert på det som har skjedd. Dette er bare forferdelig tragisk, sier advokaten.

DØDSFELLE: I illustrasjonsvideoen «One Decision» fra 2013 ser man et eksempel på hva som kan skje om en mor etterlater barnet sitt i bilen en varm sommerdag. Video: RedCastle Productions Vis mer

Løslatt

39-åringen risikerer inntil fire års fengsel om han blir dømt for omsorgssvikt med døden til følge, og inntil 15 år, om han dømmes for uakstomt drap.

Han er nå løslatt mot kausjon. Han skal ifølge News 12 The Bronx ha kommet gråtende ut av rettsbygningen etter en høring der i går, der hans kone tok ham imot og ga ham en klem.

Advokat Jackson sier at klienten aldri hadde noen intensjon om å forlate barna sine i den varme bilen.

- Det er så trist at dette er noe som dessverre skjer i hele landet, sier forsvareren, som også opplyser om at klienten hadde fem barn, men nå bare tre.

Tidligere i juli rykket rykket politiet til en leilighet i den amerikanske byen Sioux City etter meldinger om et bevisstløst barn. Da de ankom stedet, fant de en 16 måneder gammel jente forlatt i en bil. Skal ha vært opp mot 41 varmegrader den aktuelle dagen, og jenta døde.

21 døde så langt i år

Det har vært svært varmt i New York den siste tida. Under hetebølgen i forrige uke gikk myndighetene i metropolen ut med en advarsel til foreldre om å være forsiktig med å forlate barna sine i bilene sine, skriver New York Times.

Hvert år dør 38 barn av heteslag etter å ha blitt forlatt i en låst bil, ifølge kidsandvars.org, en organisasjon som forsøker å forhindre dødsfall og skader blant barn og dyr i kjøretøy.

Organisasjonen oppgir at 21 barn har mistet livet som følge av heteslag så langt i år.

Den frivillige organisasjonen opplyser at det i fjoråret ble nådd en rekord på 52 relaterte barnedødsfall i USA.

Det er også farlig for dyr å bli etterlatt i biler når det er svært varmt ute.

- Å la hunden stå på småsteder og i biler kan være livsfarlig, fordi det er lite gjennomtrekk av lufta, og varmen på innsida stiger fort - og mye, sier veterinær og kommunikasjonsansvarlig i AniCura Norge, Sasja Rygg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer