BARNA RINGTE NØDTELEFONEN: Barna til Ann-Mari Solås (32) var blant flere som ringte nødtelefonen da 32-åringen ble angrepet av en 43 år gammel mann utenfor sitt eget hjem.  Foto: Ole Morten Melgård
BARNA RINGTE NØDTELEFONEN: Barna til Ann-Mari Solås (32) var blant flere som ringte nødtelefonen da 32-åringen ble angrepet av en 43 år gammel mann utenfor sitt eget hjem. Foto: Ole Morten MelgårdVis mer

Barna ringte politiet

Var innendørs da moren ble drept på trappa utenfor huset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BODØ/OSLO (Dagbladet.no): Barna til den drepte Ann-Mari Solås (32) ringte til nødtelefonen da moren deres ble angrepet på trappa foran huset sitt i Bodø tirsdag morgen. En 43 år gammel mann er siktet for forsettlig drap på Solås.

I sju-tida i går gikk Solås ut på trappa, mens de to barna på åtte og 14 år var inne i huset. Der skal den siktede 43-åringen ha gått løs på henne med en tollekniv.

Kvinnens egne barn var blant flere som varslet politiets nødtelefon om drapet.

Politiet frykter nå at barna ble vitner til drapet på moren, skriver VG.

Den siktede 43-åringen har erkjent drapet, men nekter straffskyld etter hendelsen. Han satt tirsdag kveld i avhør på Bodø politistasjon, men ble fraktet til Bodø fengsel, og ifølge Aga er det ikke planlagt videre avhør av ham.

Psykisk syk
Politiet mener angrepet på Solås var tilfeldig, og at det to ikke kjente hverandre.

43-åringen  har en alvorlig psykisk diagnose, og har forklart at han hørte stemmer i hodet som befalte ham å gå ut og drepe mange. Forsvareren hans sier til Dagbladet.no at han har vært innlagt tre ganger på Bodø psykiatriske sykehus, siste gang i 2006.

- Han har tre innleggelser på Bodø psykiatriske sykehus (BPS) bak seg, og har gått på sterke medisiner - som han imidlertid sluttet å bruke for et par måneder siden; han ville ikke gå opp i vekt, sa Aga til Dagbladet.no i går.

Fylkeslege Henning Aanes i Nordland sier til NRK at dersom det stemmer at mannen ikke har hatt noen til å passe på at han faktisk tok medisinen, så er det ikke godt nok.

— Det er naturlig at vi innhenter informasjon om dette. Så får vi vurdere den og finne ut om det vil være grunnlag for å åpne tilsynssak, sier Aanes ifølge NTB.

- Tragisk
Vennene beskriver Solås som en gledesspreder.

- Dette er bare tragisk og ufattelig. Drapet har tilsynelatende skjedd helt umotivert, og det gjør det hele totalt meningsløst, sa venninne Linda Heningsen til Dagbladet i går.

Også på Facebook strømmer det på med minneord der 32-åringen beskrives med ord som blid, humørfylt og sprudlende, et naturlig midtpunkt og en solstråle, ifølge NTB.

TILFELDIG DRAPSOFFER: Ann-Mari Solås (32).
TILFELDIG DRAPSOFFER: Ann-Mari Solås (32). Vis mer