Barna så ingenting

Det svenske politiet satte stor lit til avhørene av barna som var med på teltturen i Orrefors. Avhørene så langt viser at barna verken har hørt eller sett noe da drapet inntraff.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barna som var på telttur sammen er fra 9 til 14 år gamle, men ingen har så langt gitt opplysninger som kan hjelpe politiet i jakten på drapsmannen.

Klokka halv fire angrep en person det ene teltet utenfor glassverket i Orrefors i Småland. Etter å ha skåret seg gjennom teltduken, påførte drapsmannen to av barna en rekke stikk, og livet til den 11 år gamle jenta sto ikke til å redde. Niåringen som også ble stukket med en skarp gjenstand, ble i ettermiddag utskrevet fra sykehuset i Kalmar.

En stor politistyrke har jobbet på åstedet siden i natt, og politiet har fått flere tips om ukjente personer som er observert i området rundt glassverket i Orrefors der barna campet.

Politiet har på en pressekonferanse opplyst at de kommer til å være i området i kveld og i natt, men de vil ikke si om de jobber ut fra noen spesiell teori. Den drepte 11-åringen skal ikke ha vært utsatt for seksuelle overgrep, og ifølge svensk tv sier politiet at ingen har kommet med trusler mot jentene eller mot familiene deres.

Lokalsamfunnet i Orrefors er i sjokk etter drapet og drapsforsøket i natt.

- Vi er lamslått, sier den lokale presten, Conny Karlsson til svensk TV2. - Det er ingenting vi kan si for å lindre, det eneste vi kan gjøre er å være tilstede.

TUNG DAG: To sørgende legger blomster på åstedet der en 11 år gammel jente ble drept natt til i dag.