TERRORENS ANSIKT: Nidhi er flyvertinne og var på vei fra India til USA, med Brussel som mellomlanding, da bombene smart. Foto: Ketevan Kardava/ABACAPRESS.COM
TERRORENS ANSIKT: Nidhi er flyvertinne og var på vei fra India til USA, med Brussel som mellomlanding, da bombene smart. Foto: Ketevan Kardava/ABACAPRESS.COMVis mer

Barna så Nidhi i alle verdens aviser, men selv fikk de ikke kontakt med mamma

Indiske Nidhi (41) ble symbolet på Brussel-bombene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Indiske Nidhi Chauphekar er blitt selve symbolet på Brussel-terroren. Flyvertinnen ble skadet i eksplosjonene på Zevantem tirsdag morgen, og bildet av henne hvilende på en benk like etter bombeangrepet er delt tusenvis av ganger på sosiale medier. 

Chauphekar har jobbet for Jet Airways i 20 år og emneknaggen «#PrayForNidhi» brukes blant annet på Twitter for å spre bildet fra terrorangrepet i Belgia. Hun skal ha vært på vei til USA, med Brussel som mellomlanding dagen før. 

«To ansatte i Jet Airways er skadet i eksplosjonene på Brussel lufthavn. Begge mottar behandling ved sykehus i Belgia», het det i en pressemelding fra flyselskapet tirsdag. 

Fryktet falsk håp Chauphekars ektemann forteller Times of India at han oppdaget bildet av sin kone i en rekke vestlige medier tirsdag, men savnet tilbakemelding fra hennes arbeidsgiver på om hun var i sikkerhet etter terroren. 

Både ham og barna så sin ektefelle og mor «overalt» på nettet, men fikk ikke snakke med henne selv. 

- Vi fikk ingen informasjon i løpet av hele dagen. Alt de sa var at hun var trygg. Men hvordan skulle jeg vite at de ikke bare ga oss falsk håp? Alt jeg ville var å få høre stemmen hennes én eneste gang, sier Rupesh Chaphenkar.

Han forteller at hans kone må opereres for skadene bombene påførte henne. 

- Hun er operert for skader og brannsår. Vi håper å få snakke med henne når operasjonen er ferdig, legger han til. 

- Noe nytt om mamma? Nidhi Chauphekar to døtre skal også ha blitt bekymret for å se sin mor bli ansiktet på terroren.

«Mamma ka kuch pata chala kya?», oversatt til «er det noe nytt om mamma?» skal de har gjentatt og gjentatt mens de ventet på nyheter om Nidhi var i trygghet, ifølge International Business Times

Jet Airways sier nå at Chauphekars tilstand er stabil: «Basert på siste informasjon fra Brussel er våre kolleger Nidhi og Amit på bedringens vei. Vi ser fram til å ønske dem velkommen hjem snart», sier selskapet i en uttalelse. 

Fakta om angrepene i Brussel To eksplosjoner rammet avgangshallen i Brussel lufthavn Zaventem like før klokka 8 tirsdag morgen.

• Rundt klokka 9 ble metrostasjonen Maelbeek rammet av en eksplosjon. Stasjonen ligger i nærheten av EUs hovedkvarter.

• Politiet mener bombene ble utløst av selvmordsbombere.

• Overvåkingsbilder fra flyplassen viser tre mistenkte som tar seg inn på flyplassen med bager på bagasjetraller. Belgiske myndigheter mener tredjemann løp fra stedet etter de to eksplosjonene. Vedkommende er etterlyst.

• En bombe som ikke ble detonert på flyplassen, er uskadeliggjort.

• Minst 30 mennesker ble drept i angrepene. I tillegg er over 200 såret, mange alvorlig.

• Minst en av bombene på flyplassen skal ha inneholdt spiker.

• Ekstremistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for terrorangrepene. Belgisk politi understreket tirsdag at det ikke er bekreftet at IS står bak.

• Tirsdag var det politiaksjoner over hele Belgia i etterkant av angrepene. 

• I en aksjon i bydelen Schaerbeek nordøst i Brussel ble det funnet et IS-flagg og en spikerbombe.

• Brussel internasjonale lufthavn Zaventem holder stengt også onsdag.

• Alle byens togstasjoner ble stengt etter angrepene. Sentralstasjonen holdes stengt inntil videre, øvrige stasjoner ble sent tirsdag ettermiddag åpnet for trafikk. 

• Trusselnivået i Belgia er hevet til høyeste nivå og skal vurderes på nytt i løpet av onsdag.