Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barna skal ha torturert fugleungene til døde mens «foreldrene så på»

- Ingen av dem lot til å bry seg.

TORTURERT: Vasabladet skriver at barna skal ha torturert flere måkeunger til døde. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
TORTURERT: Vasabladet skriver at barna skal ha torturert flere måkeunger til døde. Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både svenske og finske dyrevernorganisasjoner reagerer kraftig etter nyheten om at en gruppe barn skal ha plaget flere måkeunger til døde.

Vasabladet skriver at barna skal ha stukket måkene i halsen med skarpe pinner. De skal også ha dratt dem i beina og vridd nakken rundt på dem.

Maija Raatikainen er leder for en lokal dyrebeskyttelsegruppe. Hun forteller til avisa at hun dro til stedet etter at hun fikk høre om hendelsen. Det var dagen etter at det skjedde.

Hun skal da ha lykkes med å redde en av måkeungene som fremdeles var i live.

- Akkurat da ble den ikke plaget, men barna behandlet den nærmest som et leketøy. Det var også voksne på stedet, men ingen av dem lot til å bry seg om fuglens skjebne, forteller hun til Vasabladet.

Hun sier videre at hun forsøkte å gjøre foreldrene oppmerksom på paragrafene i dyreloven, men beskriver det som «å snakke til en vegg».

- Dette er noe som blir vanligere og vanligere for hver sommer som går. Når fulgebarn, ekornbarn og pinnsvinbarn dukker opp i naturen, hagler det med slike rapporter, sier hun ifølge den finske avisa Pohjalainen.

I Sverige har organisasjonen «Djurens rett» tatt til Facebook for å understreke viktigheten av å ta denne typen dyremishandling på alvor, og peker på at barns vold mot dyr kan kobles opp mot mer alvorlige voldshandlinger senere i livet.

- Det er viktig å gripe inn når barn plager dyr. Ikke bare for dyras skyld, men også fordi forskning viser at det er en sammenheng mellom barns vold mot dyr, og voldshandlinger i voksen alder. Gjennom å ta dyremishandling på alvor, kan vi forhindre at dette skjer med både dyr og mennesker, skriver de.

Saken har skapt massivt engasjement i Sverige, og begge de to store tabloidavisene (Aftonbladet og Expressen) har fredag omtalt saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media