Barna skulket - mor må i fengsel

Det er ingen spøk å la være å gå på skolen i England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske alenemoren klarte ikke å få sine døtre til å slutte å skulke skolen, og er nå idømt en fengselsstraff på 60 dager. Ifølge BBC er dommen trolig helt unik i England.

Retten har tidligere krevd at fembarnsmoren Patricia Amos (43) måtte få to av sine døtre til å komme på skolen regelmessig. I to og et halvt år har jentene Jackie (13) og Emma (15) skulket.

Familien til Amos har fordømt dommen med kraftige ord. Hennes eldste datter Kerry Cowman (25) tar vare på barna og er sjokkert:

- De er bare barn, og kunne ikke tenke seg at dette skulle skje. De er klare for å gå på skolen igjen. Alt de vil er å få sin mor tilbake, sier hun til BBC.

- Bør miste barnebidraget

Statsminister Tony Blair har gått hardt ut mot skulkere. Han har selv foreslått at foreldre til barn som skulker skal miste barnebidraget.

Skolevesenet i England er glad for dommen og håper den sender et tydelig budskap til britiske foreldre.

Advokaten til Amos, Stephen Warrington, kommer til å anke og håper å få sin klient ut av fengselet i løpet av noen få dager.

- Hva oppnår de med en fengselsdom? Den kommer ikke til å gjøre henne mer villig til å samarbeide, og kommer i hvert fall ikke til å garantere at jentene hennes går på skolen, sier han.