SKOLEOPPGAVE: Inspirert av Shakespeares teaterstykke Macbeth fikk elever ved en London-skole beskjed om å skrive sitt eget selvmordsbrev. Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB Scanpix
SKOLEOPPGAVE: Inspirert av Shakespeares teaterstykke Macbeth fikk elever ved en London-skole beskjed om å skrive sitt eget selvmordsbrev. Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB ScanpixVis mer

Barna skulle lære om Shakespeare - fikk beskjed om å skrive selvmordsbrev: - Ikke greit

London-skolen beklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Elever ved en skole i London fikk i en engelsktime en oppgave litt utenom det vanlige.

Inspirert av Shakespeares tragedie Macbeth fikk elevene i oppgave å skrive sitt eget selvmordsbrev.

Det fikk foreldrene til å reagere, skriver den britiske avisa The Independent.

På feil måte

En mor forteller til lokalavisa News Shopper at hun er rasende.

- Minst to klasser har fått denne oppgaven, sier en mor.

Moren forteller at dattera selv har opplevd at folk i omgangskretsen har slitt psykisk. Hun sier det er bra at skolen setter selvmord på dagsorden, men at det gjøres på feil måte.

- Det er fint at barn lærer om Shakespeare, men det er helt klart ikke greit at de skal skrive et selvmordsbrev. Den som kom på denne ideen bør gå tilbake til lærerstudiet, sier en annen mor til lokalavisa.

- Beklager

Omtrent 60 elever som går på Thomas Tallis School i sørøst-London fikk oppgaven. På skolen går det elever mellom 11 og 19 år.

Skolens lærerbestyrer, Carolyn Roberts, sier at de har tatt grep og at elevene ikke skal få en slik oppgave igjen.

- Vi fikk en bekymringmelding fra en forelder om en skriftlig oppgave gitt til en klasse. Vi forstår bekymringen til familien og har diskutert emnet med personalet. Jeg skal treffe foreldrene neste uke, og jeg beklager av hele mitt hjerte på vegne av skolen, sier Roberts til News Shopper.