Barna sultet, mor og far spilte online-spill

Michael og Iana Straws datter er 11 måneder, og kan ikke løfte hodet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Datteren hadde katteurin i håret, veide 4,5 kilo og var så svak at hun ikke klarte å løfte hodet, gråte eller å sette seg opp i senga. Hun var svært dehydrert., hadde en infeksjon i munnen, og hadde ikke vært til noen helsekontroll siden hun ble født, melder Reno Gazette Journal.

Storebroren på to år led av alvorlig underernæring og kunne knapt gå på grunn av mangel på muskelmasse.

Begge barna ble sendt til sykehus, og er nå i fosterhjem.

Hektet på Onlinespill

Fredag morgen erklærte mor og far Straw seg skyldig i to anklager av barnemishandling. 23 år gamle Iana Straw og 25 år gamle Michael Straw risikerer maksimalt 12 år i fengsel for å ha vanskjøttet barna.

Lokalavisa skriver at de to møttes på nett da hun var 16 år gammel. I september i fjor skal Michael ha arvet rundt 300 000 kroner, og pengene skal de ha brukt til en stor plasmaskjerm og datautstyr.

Ifølge påtalemyndigheten skal paret har blitt hektet på dataspillet «Dungeons & Dragons», et online rollespill. Myndighetene sier at barna var så alvorlig underernærte at de kunne ha mistet livet.

Talsmann for foreningen mot barnemishandling i Nevada, Patrick Killen, sier til lokalavisa at dataspillavhengighet bare er en ny vri på et gammelt problem. Han mener dette problemet trolig er underrapportert og at denne typen barnemishandling feilaktig blir vurdert som mindre alvorlig enn fysisk mishandling.

GLEMTE BARNA OG SPILTE:  Mamma Iana Straw (23) og pappa Michael (25) har erklært seg skyldig i barnemishandling. Foto fra Washoe County Sheriffs Office
GLEMTE BARNA OG SPILTE: Mamma Iana Straw (23) og pappa Michael (25) har erklært seg skyldig i barnemishandling. Foto fra Washoe County Sheriffs Office Vis mer

Hadde ikke tid til å mate barna

- Det er lett for noen å bli avhengige av noe og overse barna. Uansett om det er dataspill eller amfetamin, så er dette alvorlig, sier Killen.

Det lokale sosialkontoret ble oppmerksomme på ekteparet Straw etter at en nabo ringte dem og varslet om at barna gråt konstant.

Kelli Ann Viloria ved påtalemyndigheten, sier at barna har kommet seg veldig, og at de har lagt på seg. De er begge plassert i fosterhjem.

Hun opplyser at selv om det var svært rotete og møkkete i huset til familien Straw, så var det barnemat der.

De hadde mat, de hadde bare ikke tid til å gi mat til barna fordi de var for opptatt av å spille spill, sier Viloria.

Sier barna fikk mye mat

Parets advokat sier til lokalavisa at de ikke ønsker å uttale seg om saken. Men ifølge Viloria ved statsadvokatens kontor, skal mor ha fortalt dem at barna spiste mye mat. Mer enn det var fysisk mulig for dem å spise, ifølge statsadvokaten.

Barna sultet, mor og far spilte online-spill

Sosialkontoret møtte opp på trappa til paret og sa de måtte flytte på hotell i to dager mens de vasket og ryddet i huset.

De lokale myndighetene sier at de kommer over tilfeller hvor foreldrene neglisjerer barna helt, men inntil nå har det dreid seg om narkotika.

Da paret kom hjem ble de umiddelbart arrestert og barna sendt til sykehus.

Michael Straw var for tiden arbeidsledig, mens Iana jobbet for et vikarbyrå.

Spillet «Dungeons & Dragons» er også kjent som et rollespill i brettspill-utgave.

Foto fra spillet «Dungeons & Dragons». <a href=http://www.dagbladet.no/kultur/2006/03/24/461721.html>Her er Dagbladet.nos anmeldele av spillet</A>.
Foto fra spillet «Dungeons & Dragons».
Foto fra spillet «Dungeons & Dragons».