Barna tegnet fredsduer og stridsvogner. Så kom bomba og utslettet klasserommet

Utstillingen endte i tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På veggene henger fargerike barnetegninger på rekke og rad, som i et hvilket som helst klasserom. Fredsduer og stridsvogner var noen av motivene barna ved skolen i Aleppo i Syria valgte seg til utstillingen for elever i nærområdet.

Temaet var borgerkrigen i landet.

Nå er ti av dem drept etter at et bombeangrep onsdag tok livet av minst 18 mennesker. Videobilder frigitt av aktivister viser det som skal være en skole i ruiner og et klasserom med gulv tilsølt av blod.

På veggene henger tegningene som om ingenting har skjedd.

Mellom 12 og 13 år Den tragiske hendelsen er blant de siste dødsfallende i den pågående borgerkrigen i Syria.

Ifølge aktivistgrupper er det myndighetene som står bak to luftangrep med rundt ti minutters mellomrom, som rammet skolen, skriver BBC.

De fleste barna som døde var mellom 12 og 13 år gamle. Minst én lærer var også blant de drepte, melder den London-baserte eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights ifølge NTB.

Tallet på hvor mange som døde under angrepet varierer. CNN har snakket med kilder som melder om at 25 skal være drept, mens Wall Street Journals kilder hevder hele 47 mistet livet.

Ni millioner på flukt Luftangrepet kom dagen etter at minst 100 mennesker, de fleste av dem sivile, ble drept i et dobbelt bilbombeangrep i et regjeringskontrollert område av Homs. Islamister har tatt på seg ansvaret for disse bombene.

Så langt er mer enn 100 000 mennesker drept under den tre år lange borgerkrigen, mens hele ni millioner er på flukt.

Foreløpig har alle forsøk på å stanse krigshandlingene mellom president Bashar al-Assads styre og opprørsstyrkene vært mislykket.

Også flere nordmenn er involvert i kampene.

PST har tidligere bekreftet at mellom 40 og 50 personer tilknyttet Norge har deltatt i borgerkrigen. Dagbladet har informasjon som tyder på at minst 70 personer fra Norge skal ha deltatt på de ekstreme islamistenes side.