Fant mystisk skatt:

- Barna var i ekstase

Barna kom over et pengeskap med en helt spesiell samling.

FANT SKATT: Kalle Kjær Hansen og venninna Alma Noe Westberg kom plutselig over et pengeskap ute i naturen. Foto: Privat
FANT SKATT: Kalle Kjær Hansen og venninna Alma Noe Westberg kom plutselig over et pengeskap ute i naturen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Pengeskap, skatter og mysterier. Det høres ut som oppskriften på et eventyr, og det ble akkurat det for sønnen til Bjørn Hansen.

Den danske familien var i gang med å lage dekorasjoner til halloween, og faren hadde bedt sønnen Kalle og venninna hans Alma gå ut for å finne blomster til et «gravsted» de skulle ha i hagen.

Da vennene var ute og plukket, kom de plutselig over noe veldig spennende.

- Begynte å rope

- Plutselig begynte barna å rope på meg. Jeg tenkte at det ikke var noe spesielt, men jeg gikk ned for å ta en titt på det de hadde funnet. Barna var jo veldig begeistret, sier Bjørn Hansen til Dagbladet.

På vei ned mot dammen like ved huset ser han en svær kasseliknende gjenstand i vannet.

- Jeg gikk ut i vannet og så at det var en safe. Den var enormt tung, men jeg fikk den til slutt på land. Det viste seg at pengeskapet var åpent. Jeg ble veldig overrasket da jeg så hva som var inne i safen.

Hendelsen har tidligere blitt omtalt av danske BT.

SIGNAL: Et håndsignal som betyr «vold i hjemmet - jeg trenger hjelp» reddet en 16-år gammel jente fra kidnapping. Video: Tiktok Vis mer

Dette fant de

- Da vi fikk pengeskapet på land, var barna helt i ekstase. Inne i safen var det mange ark, men vi fant også fire-fem mapper. De var fulle av mynter.

Det viste seg at barna hadde kommet over en safe som inneholdt mange gamle og verdifulle mynter.

- Noen av dem var for eksempel tyske, fra andre verdenskrig. Andre hadde inngraveringer som fikk de til å se ut som de var fra 1700-tallet. Flere av dem skinte skikkelig, og så ut som gullmynter man finner i en skattekiste.

DYREBAR? Bjørn Hansens kamerat, som har sett på innsamlingen, mener at eieren av myntsamlingen er en som har samlet på mynter i en årrekke. Foto: Privat
DYREBAR? Bjørn Hansens kamerat, som har sett på innsamlingen, mener at eieren av myntsamlingen er en som har samlet på mynter i en årrekke. Foto: Privat Vis mer

Bjørn forteller at det var rundt 2000 mynter i safen. Etter funnet tok de med skatten opp og kontaktet politiet. Da de kom for å hente skatten de hadde funnet, ville Kalle være til stede for å stille et spørsmål.

«Er det mulig med en finnerlønn?»

Foreløpig har ikke eieren av den store myntsamlingen meldt seg for politiet, ifølge Bjørn. Om ni år gamle Kalle og Alma vil få en finnerlønn for funnet av skatten, gjenstår å se.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer