India:

- Barna våre er ikke trygge

Elleveåring ble brutalt angrepet av en pitbull mens han lekte. Nå har ei dyrevernsgruppe i India bedt om forbud mot avl og salg av hunderasen i landet.

ANGREPET: En elleve år gammel gutt fra India fikk store skader etter et brutalt angrep av en pitbull. Foto: Jam Press
ANGREPET: En elleve år gammel gutt fra India fikk store skader etter et brutalt angrep av en pitbull. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert

3. september ble en elleve år gammel gutt brutalt angrepet av en pitbull mens han lekte i en park nær huset sitt i Ghaziabad, en by i India.

Ifølge Jam Press startet det hele da en 14 år gammel jente luftet hunden, men da de nærmet seg gutten som lekte, mistet hun taket på hundebåndet, noe som resulterte i at hunden kastet seg over gutten og bet ham i ansiktet.

Faren til elleveåringen forteller til Jam Press at sønnen trengte 150 sting etter det brutale angrepet.

- Han lekte i parken da eieren mistet kontrollen. Båndet gled ut av hendene hennes. Deretter angrep pitbullen sønnen min og ødela ansiktet hans for alltid.

Livsendrende skader

Det sjokkerende angrepet ble fanget opp av et overvåkningskamera i nærheten. Videoen ble seinere delt i sosiale medier.

Klippet av det grufulle angrepet viser en hundeeier som prøver å få kontroll på hunden, før den plutselig hopper på brystet til elleveåringen og biter ham i ansiktet.

ETTER: Slik så ansiktet til elleveåringen ut etter at såret ble sydd igjen med sting. Foto: Jam Press
ETTER: Slik så ansiktet til elleveåringen ut etter at såret ble sydd igjen med sting. Foto: Jam Press Vis mer

- Pitbull er en farlig rase, og har tidligere angrepet mennesker. Barna våre er ikke trygge, hevder faren.

Gutten sitter nå igjen med livsendrede skader etter hendelsen.

Ifølge den indiske nyhetskanalen NDTV, ble eieren ilagt en bot på 600 norske kroner for å ikke ha registrere kjæledyret.

Krever forbud

Etter at det har blitt registrert flere pitbullangrep i India den siste tida, har People for the Ethical Treatment of Animals (PETA), en dyrevernsgruppe i India, bedt om et forbud mot avl og salg av pitbull i landet, skriver The Indian Express.

Kampanjeansvarlig i PETA, Radhika Suryavanshi, sa i en pressekonferanse i New Delhi 13. september, at de som allerede eier en pitbull er nødt for å registrere og sterilisere hunderasen, slik at de ikke avles og selges videre.

- Vi i PETA ber nå om et forbud på avl, salg og hold av hunder av typen pitbull fordi de er oppdrettet på en slik måte at de er trent til kamp.

Forbudt i Norge

I Norge er det ulovlig å eie en pitbull, og ifølge Dyreliv.no stammer hunderasen fra USA hvor den ble avlet frem for å være en kamphund som også kunne fungere som både familiehund og vakthund.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer