Barna varmet fredsprisvinnerne

Over 4000 barn hyllet i dag fredsprisvinnerne John Hume og David Trimble. Og de to fredsmeklerne lot seg tydelig varme i den iskalde desemberkulda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FORBEREDT: Disse elevene fra Tøyen skole har forberedt seg i ukevis på møtet med fredsprisvinnerne. F.v. Sahar (9), Wib(9), Elizabeth (9), Kristin (9), Noshin (9).

VIKTIG Å VÆRE VENNER: Pia Emilie (f.v.), Ellen Kristine (9), Caroline (9) og Sara (9) mener det er like viktig å ha fred med hverandre som å ha fred på jorden.

- Så lenge det er barn er det håp, sa Hume til Dagbladet :på nettet rett etter at han hadde mottat hyllesten. De to irene ble møtt av barn fra 38 skoler på Rådhusplassen i Oslo.- Dette varmet virkelig. Det er godt å se at barn er så opptatt av viktige spørsmål, sa han. Barna feiret også 50 års dagen til menneskerettighetene 10. desember. Et flere kilometer langt tog snirklet seg gjennom Oslos gater med paroler som 'Alle barn har rett til skole' og 'Alle barn har rett til mat og foreldre'.Sahar (9) og Elizabeth (9) fra Tøyen skole i Oslo har forberedt seg i ukesvis på det celebre møtet.- Det var disse to mennene som startet freden, sier Elizabeth. De hadde samtaler, og så gikk de i land og skapte fred.Pia Emilie (9) er av en litt annen oppfatning:- Vi er her fordi vi feirer Norges 100-års-dag, stråler hun.- Nei, nei, sier Ellen Kristine:- Vi er her fordi vi ikke vil ha krig igjen.Under møtet på rådhusplassen tente også de to fredsprisvinnerne fredsflammen. Den har vært rundt i hele Norge etter at den 1. desember ble tent av prinsesse Märtha Louise i Kardemomme by i Kristiansand Dyrepark.

VIKTIG Å VÆRE VENNER: Pia Emilie (f.v.), Ellen Kristine (9), Caroline (9) og Sara (9) mener det er like viktig å ha fred med hverandre som å ha fred på jorden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer