Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnål-DNA stemmer

STAVANGER: Klokka 13 i dag krever politiet åtte nye uker i varetekt for 23-åringen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen. Fengslingsmøtet vil foregå bak lukkede dører. Politiet vil legge fram tekniske spor som de mener knytter kjæresten til drapshandlingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var politiadjutant Gudrun Gjedrem som ba om lukkede dører. Forrige fengslingsmøte i saken, som ble holdt for fire uker siden, varte i to og en halv time, og Gjedrem mener ifølge NTB at dagens møte vil ta omtrent like lang tid.

Forsvarer Atle Helljesen begjærer siktede løslatt.

Nytt bevismateriale

Politiadjutant Gunnvor Gjedrem bekreftet tidligere i dag overfor Dagbladet at hun vil presentere nytt bevismateriale når hun går til forhørsretten.

Dagbladet har grunn til å tro at det dreier seg om de mye omtalte DNA-testene av barnåler.

- Vi vil legge fram nye opplysninger, blant annet av teknisk art. Men jeg venter med å kommentere detaljer til etter rettsmøtet, sa Gjedrem.

Viktige barnåler

Da politiet fant den drepte Tina Jørgensen (20) i en dreneringskum ved Bore kirke, lå hun oppå en industrisekk. I sekken fant krimteknikere barnåler. De har også funnet barnåler i siktedes bil.

Stammer de fra samme plass, har Tinas kjæreste et forklaringsproblem.

I månedsvis har skogforskere i inn- og utland utført DNA-tester på nålene for å se om de er fra samme tre. Politiet i Stavanger har ikke fått noen endelige resultater, men den foreløpige rapporten vurderes lagt fram i Ryfylke forhørsrett i dag.

Etterforskningsleder Odd Tveit Jørgensen mener det fortsatt er grunn til å holde siktede bak lås og slå.

- Det er viktig med tanke på at vi sjekker opp tips og vitneutsagn rundt hans bevegelser. Vi vil ikke at vitner skal kunne bli påvirket, sier Jørgensen.

Vil ha løslatelse

Han innrømmer at det har kommet lite ut av avhørene med siktede, men sier at politiet har fått flere nye, interessante tips etter at 23-åringen ble siktet. Advokat Atle Helljesen mener derimot at politiet står på stedet hvil, og at hans klient må få friheten sin tilbake.

- Jeg vil be om løslatelse. Det fins ingen fare for bevisforspillelse. Åtte uker i varetekt er det i hvert fall ingen grunn til å be om, sier Helljesen. Han mener at politiet har lite nytt å fare med.

- De har etterlyst observasjoner på Bybrua, men ikke fått noen respons som styrker deres sak. I tillegg har de en del nye vitneforklaringer, som heller ikke bringer noe nytt inn i saken, sier advokat Atle Helljesen.

MISTENKT: Tinas kjæreste har fått støtte fra Tinas sørgende familie. De tror ikke at han kan ha drept datteren deres. Foto: SCANPIX
MÅ OVERBEVISE RETTEN: Politiadjutant Gunvor Gjedrem og politiavdelingssjef Torbjørn Knutsen må overbevise Ryfylket forhørsrett om at Tinas kjæreste fortsatt bør varetektsfengsles. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart