Barnas beste – i et mannsperspektiv

I en samtid med et mangfold av familietyper, er det da nødvendigvis til barns beste at én av foreldrene, og da ofte far må velges bort?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Barneombud Reidar Hjermann gjør jobben sin. Han påtar seg å være barnas stemme i en tid hvor et økende antall samlivsbrudd skaper en stadig større utfordring for vårt samfunn. Hvem eier egentlig retten til barna etter et samlivsbrudd? I kjølvannet av samlivsbrudd lider barna som følge av et stadig hardere konfliktnivå voksne imellom, om retten til omsorg for egne barn – om vi skal tro fagfolkene.

Men i en samtid med et mangfold av familietyper, er det da nødvendigvis til barns beste at én av foreldrene, og da ofte far må velges bort?

Både meklere og sakkyndige som er satt til å hjelpe foreldre med å finne gode omsorgsløsninger for barn etter et samlivsbrudd, melder i økende grad at konfliktnivået mellom foreldre etter brudd oftere enn tidligere tilspisser seg. At et økende antall foreldre (les menn og kvinner) nå bringer sin sak inn for rettsapparatet for å vinne frem med sin sak.

For det er foreldrenes egen sak dette handler om og ikke barnas, om vi skal tro ekspertenes fremstilling. Og foreldrenes sak er retten til barna.

Det er på denne arenaen Barneombudet med jevne mellomrom kjemper en heltemodig, men like fullt håpløs kamp mellom mødre, fedre og psykologi. Hva er egentlig barnas beste etter et samlivsbrudd? En kamp om hvem som eier sannheten, en kamp ingen av aktørene i realiteten kan vinne. For hvem eier retten til å utøve omsorg?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer