Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barne-Haga bryter ut

En av barnehagekameratene, Sp-leder Åslaug Haga, sier nå rett ut at barnehageavtalen må endres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Haga vil droppe det omstridte skattefritaket for arbeidsgiverbetalt barnehageplass.

Dermed er det klart at enigheten mellom barnehagekameratene Ap, Frp, SV og Sp sprekker.

- Senterpartiet står bak avtalen, vi er til å stole på. Men vi må nå få bevegelse i saken. Når alle partiene er enige om de overordnede målene, må det være mulig å komme fram til et kompromiss. Det som ikke må skje, er at barnefamiliene blir taperne, sier Åslaug Haga til Dagbladet.

- Full dekning viktig

Hun har brukt påskehelga til å lese regjeringens barnehagemelding, og innrømmer at en del av ekspertvurderingene er tankevekkende. Hun mener nå alle parter må redusere støynivået, og gå inn i forhandlinger.

- Regjeringen må ta inn over seg at det er flertall for makspris og for å bruke mer penger til barnehagene enn det regjeringen vil. Men vi fire partiene som står bak forliket, må ta inn over oss de faglige vurderingene og innvendingene vi har fått på bordet. Det er ingen tvil om at full barnehagedekning er like viktig som makspris. Vi må ikke komme i den situasjon at det ene målet undergraver det andre, sier Haga.

Og hun gjør det nå klart at skattefritaket for arbeidsgiverbetalt barnehageplass må gjøres om.

- Må gi og ta

Regjeringen har varslet omkamp om denne saken, som for lengst er vedtatt av Stortinget. Frp-formann Carl I. Hagen har like bastant nektet å gi slipp på denne delen av barnehageforliket.

- Jeg er klar over det, men dette er et av elementene i avtalen jeg mener vi må se på på nytt. Det er dette punktet som provoserer regjeringen sterkest. Skal vi komme videre, må vi gi og ta, sier Haga.

Finansieringsmodellen regjeringen har foreslått, ligger Sp nærmere enn barnehagekameratenes. Regjeringen gir kommunene ansvaret for både finansiering og drift. Senterpartiets landsmøte vedtok også at Sp må se på barnehageavtalen på nytt for å sikre at kommunene ikke overstyres.

- Positivt

- Det er meget positivt at Senterpartiet ser at det er behov for å endre seg i forhold til den inngåtte avtalen, sier kommunalminister Erna Solberg.

- Det forbauser meg at de andre partiene har vært så steile i sine kommentarer. Barnehagevedtaket ble jo gjort uten konsekvensutredninger. Nå har vi fått konsekvensene på bordet, sier Erna Solberg.

VIL HA FORTGANG: Åslaug Haga, Sp-leder.<!--/BTEK0-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media