Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barne-massegrav avslørt ved hjem for ugifte kvinner

Via DNA-analyser.

HJEM FOR UGIFTE KVINNER: Ved hjemmet som huset ugifte kvinner skal en kommisjon nå ha avdekket underjordisjke kamre med flere hundre døde barn. Foto: Scanpix
HJEM FOR UGIFTE KVINNER: Ved hjemmet som huset ugifte kvinner skal en kommisjon nå ha avdekket underjordisjke kamre med flere hundre døde barn. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): DNA-analyser bekrefter at flere hundre barn er begravet ved et tidligere katolsk hjem for ugifte kvinner i Tuam i Irland, skriver Guardian.

I oktober i fjor startet en kommisjon undersøkelser på stedet, etter at det hadde kommet flere påstander om at spebarn og barn skal ha blitt drept og deretter begravet ved hjemmet i perioden 1925 til 1961.

Det var ifølge BBC i denne perioden at ugifte kvinner ble sendt til hjemmet, sopm var ett av ti av sitt slag i i Irland. Totalt skal cirka 35 000 ugifte kvinner ha blitt sendt til Tuam og andre hjem i perioden.

Ved Tuam-hjemmet har kommisjonen funnet levninger i 17 av 20 underjordiske kamre, ifølge BBC.

- Dette omfatter en rekke personer - helt ned til fostre på 35 uker til barn i to-tre årsalderen, hevder kommisjonen, som legger til at DNA-analysene anslås å stamme fra 1950-tallet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media