Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barneavdeling gjenåpnes

Og bemannes opp etter massiv kritikk de siste dagene.

BLE RAMMET: Christoffer (19 måneder) ble rammet av et sparetiltak som stuet alvorlig syke barn sammen og kuttet bemanningen på Rikshospitalet til beinet. Her med pappa Geir Verwaal. Foto: Torbjørn Grønning/ Dagbladet.  
Foto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
BLE RAMMET: Christoffer (19 måneder) ble rammet av et sparetiltak som stuet alvorlig syke barn sammen og kuttet bemanningen på Rikshospitalet til beinet. Her med pappa Geir Verwaal. Foto: Torbjørn Grønning/ Dagbladet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I dag kom gladmeldingen fra overlege og tillitsvalgt Arild Egge ved Rikshospitalet: Ledelsen ved Rikshospitalet gjenåpner den fraflyttede posten for alvorlig sykebarn på Rikshospitalet, og bemanner opp hele barneavdelingen.

- Dette er det vil kaller en full seier, sier overlegen til Dagbladet.

- Dette er veldig bra. Vi liker selvfølgelig dette, sier Linda Verwaal som stod fram i Dagbladet med sønnen Christoffer (19 måneder) på mandag.

Uholdbart
Da slo ansatte og pårørende alarm om forholdene ved sykehuset etter at tre barneavdelinger var slått sammen og bemanningen kuttet til beinet. Ifølge både leger og pårørende var situasjonen uholdbar. Til storavdelingen kom barn med vannhode, ryggmargsbrokk, svulster og andre alvorlige diagnoser. Operasjoner ble avlyst, køene vokste, de små pasientene fikk ikke rom etter operasjoner og avdelingen var overfylt av barn og foreldre som måtte sove på lekerom og brakker. Samtidig sto hele den fraflyttede posten i etasjen under tom.

LEDIG KAPASITET: Mens syke barn ble sendt hjem grunnet plassmangel, stod hele den gamle barneposten i etasjen under tom. Foto: Siv Seglem/ Dagbladet.
LEDIG KAPASITET: Mens syke barn ble sendt hjem grunnet plassmangel, stod hele den gamle barneposten i etasjen under tom. Foto: Siv Seglem/ Dagbladet. Vis mer

Epostene har strømmet inn til Dagbladet etter at vi omtalte saken. Svært mange har hatt negative opplevelser på sykehuset og har  opplevd å ikke bli ivaretatt. Men nå mener overlege Arild Egge at pasientenevil få et forsvarlig tilbud som leger og sykepleiere kan stå inne for.

Fra neste uke
- Vi får den plassen og den bemanningen vi ønsker oss. Endringen vil skje så fort som mulig, forhåpentligvis allerede fra neste uke, sier Egge.

Han skryter av handlekraften til den nye klinikkledelsen, men sier samtidig at de ansatte har jobbet hardt for å få gjennomslag for sitt syn. Sammenslåingen skjedde som et rent sparetiltak 18. desember.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!