- EN GUTT ER DØD: Advokat Edvard Eide forsvarer familien som mistet sønnen sin, Sebastian (10 måneder), i helga. Foto: Privat, med samtykke / Advokat Eide og Rørvik
- EN GUTT ER DØD: Advokat Edvard Eide forsvarer familien som mistet sønnen sin, Sebastian (10 måneder), i helga. Foto: Privat, med samtykke / Advokat Eide og RørvikVis mer

Barneavdelingen åpner i helgene igjen: - De har mistet gutten sin. Tilsynsmyndighetene bør granskes

Forsvarer foreldrene som mistet sønnen Sebastian (10 mnd.).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokaten til foreldrene som i helga mistet sin 10 måneder gamle sønn Sebastian, er lettet over at barneavdelingen i Kristiansund nå skal holde helgeåpent. 

- Så utrolig bra, sier Edvard T. Eide til Dagbladet onsdag formiddag.

- Har ikke gutten sin  Dagbladet forteller ham at styret i Helse Møre og Romsdal har besluttet at barneavdelinga nå skal være åpen også i helgene, etter at Sebastian kan ha omkommet som følge av at barneavdelinga var stengt da han ble syk. 

Det var TV 2 som først meldte om utviklinga i saken. 

Den ti måneder alvorlig syke gutten døde søndag etter at han ble syk på fredag. Han kan ha mistet livet som følge av for sein behandling. Derfor er det med en dårlig bismak, at advokaten får beskjeden.  

- Foreldrene til Sebastian har ikke gutten sin lenger, sier Eide. 

- Vi skal være forsiktige med å konkludere med at dødsfallet skyldes den stengte avdelinga, men hadde det vært en åpen avdeling på fredag, hadde det vært et behandlingstilbud der, sier han.

- Bør granskes Guttens foreldre uttrykte for flere måneder bekymring i et brev til helseministeren for hva som kunne skje med deres kronisk syke sønn om han ble alvorlig syk i en helg.

Avdelingen forble stengt.

Advokat Eide mener beslutningen er sen. 

- Jeg synes det er på tide, de har holdt på helt siden oktober. Det har ikke bare vært snakk om én sak, det har vært en tragedie. Mange som har blitt syke har ikke hatt noe sted å reise.

- Tilsynsmyndighetene og helsetilsynet burde vært inne i saken for lenge sida, det er ikke tilfredsttillende at de først nå ser på det. Det bør foretas en granskning av tilsynsmyndighetene slik at vi får vite om de har gjort jobben sin, sier han.

I går samlet tusenvis av foreldre og barn seg i Kristiansund for å demonstrere mot å holde avdelingen stengt. De krevde at den måtte gjenåpnes. 

- Det er ingen tvil om at det alle foreldre i Nordmøre og Romsdal roper hurra nå. De hadde ikke bare et håp, men tro på at styret måtte få orden på det her. Alt annet ville være ulogisk, sier Eide til Dagbladet. 

Skal ringe foreldrene - For min del forutsatte vi at det ikke kunne være mulig for dem å opprettholde helgestenginga når det representerte et brudd på loven, og etter det tragiske utfallet der en liten gutt ikke fikk sykehustilbud. Han kom jo bare til legevakta og døde der, sier Eide. 

Nå skal han ringe Sebastians foreldre. 

- Det går ikke an å med enkle ord beskrive hvordan de har det. Det er en sjokktilstand og en dyp sorg. Alle som har vært med i denne saken, alle i gruppa for å få åpnet avdelingen, kjenner dette som en stor sorg.  

Helse Møre og Romsdal har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelse. 

Saken oppdateres.

FORSVARER FORELDRENE: Advokat Edvard T. Eide. Foto: Advokatene Eide og Røvik
FORSVARER FORELDRENE: Advokat Edvard T. Eide. Foto: Advokatene Eide og Røvik Vis mer