Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barneavdelingen blir helgeåpen etter at Sebastian (10 mnd) døde

Besluttet etter granskning av hva som gikk galt.

DØDE PÅ VEI: Sebastian ble syk fredag, men ved Kristiansund sjukehus var barneavdelingen stengt i helgene. Han døde, bare ti måneder gammel. Foto: Privat, med tillatelse fra familiens advokat.
DØDE PÅ VEI: Sebastian ble syk fredag, men ved Kristiansund sjukehus var barneavdelingen stengt i helgene. Han døde, bare ti måneder gammel. Foto: Privat, med tillatelse fra familiens advokat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ti måneder gamle Sebastian kan ha omkommet fordi han ble syk utenom åpningstidene til barneavdelingen i Kristiansund. 

Nå skal barneavdelingen holdes helgeåpent, har Helse Møre og Romsdal besluttet.

Det melder TV2 onsdag formiddag.

Gutten ble syk på fredag, og kan ha mistet livet som følge av for sein behandling. Foreldrene hans hadde allerede for noen måneder siden sendt et brev til helseministeren der de uttrykte bekymring for hvor galt det kunne gå om sønnen deres ble syk i en helg. 

Da Sebastian ble syk fredag, var barneavdelingen ved Kristiansund sjukehus stengt, som det var i helgene.

Da tilstanden til gutten ble forverret søndag, ble det besluttet å sende barnet til sykehus i Ålesund. 

Gutten døde imidlertid under helikoptertransporten. Transporten var også sterkt forsinket av tekniske problemer, har Dagbladet tidligere skrevet. 

Både Møre og Romsdal politidistrikt og den nasjonale utrykningsgruppen til Statens helsetilsyn ble mandag satt på saken. 

- Vi kommer til å foreta en rekke avhør i saken, sa politifullmektig Sandra Krakeli i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB da. 

Samtidig varslet direktør Dag Hårstad i Helse Møre og Romsdal at de førstkommende onsdag, i dag, ville holde et styremøte der situasjonen ville bli gjennomgått. 

 Familiens advokat, Edvard T. Eide, sa tidligere at familien kom til å kjempe en kamp for at barneavdelinga åpnes i helgene.

Det er tidligere anslått at sykehuset har valgt å stenge i helgene for å spare inn fire millioner kroner.

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media