Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnebarna får beholde levningene etter Charles Manson

Domstol i California har talt.

1969: Charles Manson blir ført inn i retten i 1969, tiltalt for mordet på skuespiller Sharon Tate. Arkivfoto: AP/NTB Scanpix.
1969: Charles Manson blir ført inn i retten i 1969, tiltalt for mordet på skuespiller Sharon Tate. Arkivfoto: AP/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En domstol i Kern County i California har kommet fram til at levningene etter avdøde sektleder Charles Manson (1934-2017) skal overrekkes til Mansons barnebarn.

Mansons levninger har vært lagt på is i Bakersfield siden han døde i november i fjor, men barnebarnet Jason Freeman kan altså hente levningene, ifølge kjennelsen. Det har i flere måneder vært en dragkamp om levningene.

BEHOLDER BESTEFAR: Jason Freeman, barnebarn til Charles Manson, fikk medhold i retten i Kern County i California. Foto: Brian Melley, AP/NTB Scanpix.
BEHOLDER BESTEFAR: Jason Freeman, barnebarn til Charles Manson, fikk medhold i retten i Kern County i California. Foto: Brian Melley, AP/NTB Scanpix. Vis mer

Manson satt fengslet siden han ble pågrepet i desember 1969 for de mye omtalte Tate-LaBianca-drapene i Los Angeles.

Charles Manson ble dømt for drap begått av medlemmer av den såkalte Manson-familien, en sektlignende gruppe, sommeren 1969.

Blant ofrene var den høygravide skuespilleren Sharon Tate, som ble drept i sitt hjem i Beverly Hills der hun bodde med ektemannen, regissøren Roman Polanski.

Mansons mål var å starte en rasekrig han kalte «Helter Skelter», en betegnelse han tok fra Beatles-sangen med samme navn.

Sekten hans holdt til på en gård utenfor Los Angeles der de levde i et fellesskap, brukte narkotika og deltok i orgier.

Flere andre av Manson-familiens medlemmer sitter fortsatt fengslet, blant dem Leslie Van Houten. Hun soner en livstidsdom for medvirkning til drapene på ekteparet Leno og Rosemary LaBianca.

(NTB-AP).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!