Barnebortføringen på Kongsvinger: Etterlysningen av faren er ulovlig

Lagmannsretten slår nå fast at politiet ikke hadde lov til å etterlyse Mansur Mahashev som er siktet for å bortført sine egne døtre.

BORTFØRT :  Politiet på Kongsvinger vet fortsatt ikke hvor de kidnappede søstrene   Rajana (til venstre) og Somaja er. De ble bortført fra skoleveien ved Kongsvinger for ti dager siden. Foto: Politiet.
BORTFØRT : Politiet på Kongsvinger vet fortsatt ikke hvor de kidnappede søstrene Rajana (til venstre) og Somaja er. De ble bortført fra skoleveien ved Kongsvinger for ti dager siden. Foto: Politiet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 10. juni ble søstrene Rajana (6) og Somaja (8) ble kidnappet, da de var på vei hjem til sine fosterforeldre utenfor Kongsvinger.

Jentenes biologiske far ble umiddelbart satt i sammenheng med den dramatiske barnekidnappingen.

Politiet bekreftet tidlig at han skal ha vært på stedet og oppholdt fosterforeldrene, mens to maskerte menn forsvant med de to små jentene.

Nå har Eidsivating lagmannsrett slått fast at politiet ikke har juridisk grunnlag for å pågripe den etterlyste faren - Mansur Mahashev (43).

Det var Kongsvinger tingrett som i en kjennelse 11. juni besluttet at den russiske statsborgeren kunne pågripes.

- Denne saken gikk for fort for både politiet og retten i Kongsvinger. Lagmannsretten har nå lagt til grunn at det faktum politiet presenterte til tingretten om at barnevernet hadde omsorgsansvaret var uriktig. Eidsivating lagmannsrett legger til grunn at dette er avgjørende for spørsmålet om faren kan siktes, sier advokat John Christian Elden til Dagbladet.

- Jeg tar det som en selvfølge at den internasjonale etterlysningen av min klient nå er slettet, sier advokat John Christian Elden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer