Barnebruden Sahar (15) fikk neglene trukket ut, ble brent og holdt fanget på toalett i halvt år

Nå har tre personer i jentas svigerfamilie fått ti år i fengsel for torturen.

TORTURERT:  Historien om den 15 år gamle afghanske jenta fikk mye internasjonal og nasjonal oppmerksomhet, og det har nå ført til at tre medlemmer av hennes manns familie har blitt dømt for mishandling. Foto: SHAH MARAI / AFP PHOTO/ NTB SCANPIX
TORTURERT: Historien om den 15 år gamle afghanske jenta fikk mye internasjonal og nasjonal oppmerksomhet, og det har nå ført til at tre medlemmer av hennes manns familie har blitt dømt for mishandling. Foto: SHAH MARAI / AFP PHOTO/ NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den afghanske jenta Sahar Gul (15) ble tidlig giftet bort og deretter brutalt mishandlet av sin svigerfamilie i Baghlan-provinsen nordøst i Afghanistan. Svigerfamiliemedlemmene brant og slo henne i tillegg til at de trakk ut fingerneglene og håret hennes, som seinere ble funnet i kjelleren i mannens hus i desember i fjor.

Ifølge lokalt politi ble hun holdt fanget på et mørkt toalett i seks måneder, med lite mat og vann. 

Historien om den 15 år gamle jenta fikk mye internasjonal og nasjonal oppmerksomhet, og det har nå ført til at tre medlemmer av hennes manns familie har fått fengselsstraff.

- Tirsdag besluttet retten å gi svigerfaren, svigermoren og svigersøsteren ti års fengsel hver, sier den afghanske høyestrettstalsmannen Abdul Wakil Omari til AFP.

Hørte skrikene Ifølge en studie fra «Women and Children Legal Research Foundation 2008», som omhandler omkring 200 ekteskap, har over 25 prosent av ekteskapene en alderforskjellen mellom kvinnen og mannen som er mer enn 16 år.

Omkring 40 prosent av ekteskapene ble inngått på et tidspunkt da kvinnene var mellom ti og tretten år. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer