Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnebruder på asylmottak vekker harme i Danmark

- Det er fullstendig uakseptabelt.

BARNEBRUDER: Nyheten om at flere mindreårige asylsøkere bor sammen med voksne aktefeller på asylmottak i Danmark har vekket skarpe reaksjoner. - Det virker helt utrolig at man ikke har vært oppmerksom på dette, sier Dan Jørgensen i partiet Sosialdemokratene. Bildet viser asylsøkere ved Asylcenter Helsingør. Illustrasjonsbilde. Foto: Mikkel Østergaard / NTB Scanpix
BARNEBRUDER: Nyheten om at flere mindreårige asylsøkere bor sammen med voksne aktefeller på asylmottak i Danmark har vekket skarpe reaksjoner. - Det virker helt utrolig at man ikke har vært oppmerksom på dette, sier Dan Jørgensen i partiet Sosialdemokratene. Bildet viser asylsøkere ved Asylcenter Helsingør. Illustrasjonsbilde. Foto: Mikkel Østergaard / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avsløringer om at flere mindreårige bor sammen med voksne ektefeller på asylmottak i Danmark vekker skarpe reaksjoner. Regjeringen lover umiddelbare tiltak.

- Det er fullstendig uakseptabelt at barnebruder skal innkvarteres sammen med sine ektefeller på danske asylmottak. Det skal stoppes umiddelbart, og det vil jeg umiddelbart gi beskjed til Udlændingestyrelsen om, skriver utlendings- og integreringsminister Inger Støjberg på Facebook.

Det er den danske avisen Berlingske som har avslørt praksisen. Myndighetene skriver at det blir vurdert fra sak til sak om ekteparene skal få bo sammen.

Talsmann for innvandringssaker hos partiet Sosialdemokratene, Dan Jørgensen, mener regjeringen burde reagert før.

- Det virker helt utrolig at man ikke har vært oppmerksom på dette. Det er dypt utilfredsstillende at det må graves opp av pressen før ministeren reagerer, sier han.

Tidligere har lignende saker skapt debatt både i Sverige og Norge. I Sverige er det blitt avdekket at Malmö kommune i 2015 godkjente 59 tilfeller hvor asylsøkere på 15, 16 og 17 år fikk bo på asylmottak sammen med sine voksne ektefeller i stedet for mottak for barn og unge.

I desember åpnet politiet i Finnmark etterforskning da det ble oppdaget at en 14 år gammel jente fra Syria ventet sitt andre barn med sin 23 år gamle ektemann.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media