Barnebursdag havner i retten i Sverige

Bråket startet da en 8-åring inviterte alle klassekameratene til bursdagsselskap - unntatt to.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En åtte år gammel svensk gutt inviterte alle sine klassekamerater til bursdagsselskap - unntatt to. Da lærerne fikk vite at de to ikke var innbudt, samlet de inn innbydelsene igjen, og nå er saken anmeldt til myndighetene.

Guttens far har anmeldt skolen til Justitieombudet (JO), Riksdagens ombud for rettsvesenet, skrev avisen Sydsvenska Dagbladet mandag. Men skolen står på sitt: Dens regler fastslår nemlig at når noen har bursdag, skal alle klassekamerater innbys eller ingen.

- De som ikke var bedt, var lei seg og følte seg utestengt, sier skolens rektor. Men faren til gutten som skulle ha selskap, gir en annen beskrivelse av saken: De to guttene som ikke ble innbudt, har seg selv å takke, mener han.

- De er klar over at de ikke får være sammen med sønnen min. Den ene av dem lot være å be min sønn i sitt eget fødselsdagsselskap, og den andre har mobbet ham i et halvår, sier faren ifølge Sydsvenska Dagbladet.

Han spør om det nå er blitt slik i Sverige at man plikter å be sine fiender i selskap. JO har på sin side gitt barne- og skoleutvalget i Lund kommune i Sør-Sverige, der barna bor, ordre om å utrede saken og fatte vedtak innen 6. september.

(NTB)