Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnedrapsiktede løslatt

Samboerparet som er siktet for forsettlig drap på sin tre måneder gamle datter, er løslatt fra varetekt. Paret har sittet fengslet siden 12. mai. Siktelsen mot de to opprettholdes, men begge nekter straffskyld i forhold til siktelsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Paret er løslatt av påtalemyndigheten fordi det ikke lenger er grunn til å frykte bevisforspillelse, opplyser politiadvokat Eirik Stolt-Nielsen ved Bergen politidistrikt.

Ifølge politiet gjenstår det en del etterforskning i saken. Den endelige obduksjonsrapporten er ikke ferdig, og det pågår fortsatt bearbeiding av en del prøver i forbindelse med obduksjonen.

Den foreløpige obduksjonsrapporten viste at den tre måneder gamle babyen døde av hodeskader. Rettsmedisinerne fant ytre skader som barnet ikke kunne ha påført seg selv. Funnet av skadene var årsaken til at foreldrene ble siktet og varetektsfengslet.

Den 32 år gamle kvinnen har tidligere mistet tre barn i krybbedød, blant dem et tvillingpar. Hun er ikke siktet for noe kriminelt i forbindelse med disse dødsfallene.

Kvinnen skal i politiavhør ha fortalt om et svært turbulent samliv med sin 37 år gamle samboer, men skal ikke ha knyttet noen av de påståtte voldsepisodene direkte til dødsfallet de to er siktet for.

Barnefaren skal også ha gitt ufordelaktige beskrivelser av sin samboer, men han skal ikke ha beskyldt henne for vold.

Ifølge politiet vil det ikke bli gitt flere detaljopplysninger om hva etterforskningen har frembrakt, blant annet fordi saken ikke er ferdig etterforsket.

Saken vil bli oversendt Statsadvokatene i Hordaland så snart den er ferdig etterforsket og påtalemessig behandlet.

(NTB)