Barnedrapsmann har rømt fra psykiatrisk klinikk

Stor politijakt i Sverige.

I SJOKK: Den da 25 år gamle pasienten på den psykiatriske klinikken i byen fikk vite hvordan Anna Lindh ble drept og skal ha gått til førskolen og stukke ned femåringen. Foto:  John T. Pedersen/Dagbladet.
I SJOKK: Den da 25 år gamle pasienten på den psykiatriske klinikken i byen fikk vite hvordan Anna Lindh ble drept og skal ha gått til førskolen og stukke ned femåringen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Store politistyrker jakter en 34-årig svenske som i 2003 ble dømt til tvungen psykisk helsevern for drapet på den fem år gamle jenta Sabina i Arvika.

Mannen har rømt fra den psykiatriske klinikken i Kristinehamn i Sør-Sverige der han fikk behandling.

Han forsvant under en friperiode ute på sykehusområdet, ved lunsjtider i går.

- Vi vet ikke hvordan det skjedde, bare at han ikke kom tilbake etterpå, sier sjefsoverlege Rune Andersson ved klinikken til Aftonbladet.

Drapet skjedde i om formiddagen 11. september 2003, i et idyllisk boligstrøk i utkanten av den svenske småbyen Arvika, fem mil fra norskegrensa.

Barna i førskolen Gategården hadde vært ute på tur, og var på vei inn på skolen igjen da en 25 år gammel mann plutselig dukket opp foran døra. Den da 25 år gamle pasienten på den psykiatriske klinikken i byen fikk vite hvordan Anna Lindh ble drept og skal ha gått til førskolen og stukke ned femåringen

Uten forvarsel skal han ha knivstukket femåringen. Det skjedde foran øynene på en maktesløs lærer og en håndfull barn. Jenta døde før hun nådde fram til sykehuset.

Den drepte jenta hadde en yngre bror som var på en annen avdeling av den kombinerte førskolen og barnehagen. Moren skal være ansatt i en kiosk som ligger bare noen hundre meter fra åstedet.

DREPT PÅ FØRSKOLEN: Fem år gamle Sabina Eriksson. Foto:  John T. Pedersen/Dagbladet.
DREPT PÅ FØRSKOLEN: Fem år gamle Sabina Eriksson. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet. Vis mer