Barnedrapssiktet har endret forklaring

Den ene av de to siktede i barnedrapssaken i Kristiansand, Jan Helge Andersen (19), har endret forklaring slik at politiet nå er overbevist om at han deltok i de seksuelle overgrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Endringen av forklaringen kom etter at politiet konfronterte ham med nye DNA-funn politiet mottok tirsdag. DNA-beviset skal ifølge VG bygge på sædrester som ble funnet på åstedet i Baneheia.

Kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand politidistrikt bekrefter at Andersen nylig ble avhørt på nytt, men han ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger.

19-åringens forsvarer, Ben Fegran, har ingen kommentar til at hans klient har endret forklaring.

Jan Helge Andersen har hele tiden hevdet at det var kameraten Viggo Kristiansen (21) som seksuelt misbrukte Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8).

Det kan bli aktuelt å utbetale en dusør til en eller flere av personene som satte politiet på sporet av de to siktede i Baneheia-saken, skriver Fædrelandsvennen.

Dusør

Få dager etter barnedrapene i Baneheia 19. mai fikk politiet inn tips som pekte mot de to som senere ble drapssiktet, Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen.

Tipsene druknet imidlertid i tipsflommen, og det var først i slutten av juni, da tipsbunken ble gjennomgått på nytt, at politiet for alvor begynte å interessere seg for Viggo Kristiansen og Jan Helge Andersen.

Kriminalsjef Arne Pedersen i Kristiansand politidistrikt bekrefter overfor Fædrelandsvennen at det kom inn minst tre tips fra tre ulike personer som pekte ut enten den ene av de to guttene eller begge to.

- Vi er nå i gang med å analysere de tipsene vi fikk inn om de to personene. Mye tyder på at det blir utbetalt en dusør til en eller flere av tipserne, sier Pedersen.

(NTB)