Barnedrapssiktet vil ut av varetektsfengsel

Forsvarerne til den 30 år gamle kvinnen som er siktet for å ha drept sine fire barn, kommer i fengslingsmøtet til å kreve at kvinnen løslates fra varetektsfengsling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvarerne krever løslatelse på grunn av kvinnens helsetilstand og fordi de mener det ikke lenger er fare for bevisforspillelse i saken. Kvinnen har hevdet at hun er uskyldig og har nektet å uttale seg til politiet.

Kvinnen, som er fra Bjarkøy i Troms, ble nylig overført til Nordland sentralsykehus på grunn av spisevegring. Hun har knapt tatt til seg føde den siste måneden og har gått ned ti kilo siden hun ble varetektsfengslet i slutten av januar i år.

Kvinnen har fått intravenøs behandling og vil sannsynligvis være innlagt til over helgen.

Tilregnelighet

Den offisielle dødsårsaken til kvinnens fire barn var krybbedød inntil politiet begynte å etterforske saken i oktober i fjor da det siste barnet døde.

Oscar Ihlebæk, en av den tiltalte kvinnens forsvarere, har tidligere uttalt at han tror saken vil føre til debatt i retten om tilregnelighet. Og ikke minst om rettsapparatets tradisjonelle oppfatning om tilregnelighet favner vidt nok.

Ihlebæk mener det vil være langt igjen til domfellelse av kvinnen selv om påstandene i siktelsen mot henne skulle bli bevist.

(NTB)