BRUTALT: Ingen i familien på Bjørndal skal ha blitt alvorlig fysisk skadd, men ranerne skal ha brukt voldsomme tvangsmidler. Foto: NINA HANSEN
BRUTALT: Ingen i familien på Bjørndal skal ha blitt alvorlig fysisk skadd, men ranerne skal ha brukt voldsomme tvangsmidler. Foto: NINA HANSENVis mer

Barnefamilie ranet og bundet av maskerte pistolmenn

Klarte å komme seg løs etter over en time. Gjerningsmennene på frifot sent i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En barnefamilie på Bjørndal i Oslo varslet i 21.30-tida politiet om at de hadde blitt utsatt for et svært dramatisk ran hjemme i deres egen bolig.

- Familien ble overrasket av mellom fire og seks ranere som var maskert med finlandshetter. De skal ha truet med en pistollignende gjenstand og bandt familiemedlemmene på hender og føtter. Ranerne fikk med seg penger, mobiltelefoner og kredittkort, og truet trolig også til seg pin-kodene til kortene, opplyser innsatsleder Tore Solberg ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ranerne skal ha brukt ringeklokka ved utgangsdøra før de tvang seg inn i villaen.

Familien på to voksne og to barn skal ha vært forsvarsløse i over en time før de klarte å komme seg løs og ringte politiet.

- De kom hoppende ut i gårdsplassen med føttene bundet, forteller faren til mannen som ble ranet.

Han er også en av de nærmeste naboene til den norskpakistanske familien, og hjalp til med å ta hånd om ransofrene etter overfallet.

- Ble slått
Ifølge politiet er ransofrene etter forholdene i god behold, men slektningen forteller at mannen i familien ble utsatt for vold.

- Han fortalte at han hadde blitt slått mange ganger av ranerne, sier faren til Dagbladet.no.

Store politistyrker jakter i kveld på gjerningspersonene, blant annet med hundepatruljer. Politiet undersøkte flere biler i området, så langt uten resultat.

Gjerningsmennene hadde på seg finlandshetter og mørke klær, og snakket gebrokkent norsk. Det er ennå uklart nøyaktig hvor mange som deltok i det voldelige ranet.

Natt til onsdag har familiefaren sittet i avhør hos politiet.

- Faren er blitt avhørt, og det er gjort undersøkelser på stedet, men vi har ikke kommet så mye nærmere å finne ut hvem gjerningsmennene er, sier vaktleder ved sentralvakta i Oslo politidistrikt, Ingunn Braseth, til Dagbladet.no.

Krimteknikerne avsluttet arbeidet på stedet i løpet av natta.

Så langt har ingen utenforstående vitner meldt seg, og politiet ønsker at alle som har sett noe påfallende i området ringer Sentralvakta ved Oslo politidistrikt.

Ligner på Økern-ranet
Det er bare drøyt to uker siden en familie på Økern i Oslo ble ranet av maskerte menn utstyrt med tapetkniver og et skytevåpen. Også i jula skjedde et lignende ran. Disse sakene er ikke oppklart, og politiet ser ranene i sammenheng.

- Dette er veldig lik modus som de tidligere forholdene, forteller innsatsleder Solberg i politiet om kveldens hendelse.

Etterforskerne undersøker også om noen kan ha lest om de andre familieranene i media og forsøkt å kopiere framgangsmåten.

I tillegg til de to familieranene har det vært flere andre ran i Oslo som trolig også undersøkes i tilknytning til Bjørndal-saken-

I går ble en mann ranet med pistol inne i et hybelhys i Neuberggata på Majorstua i Oslo. Der skal det så sent som de siste dagene ha vært to lignende ran.

Også torsdag i forrige uke ble en person ranet ved boligen sin, den gangen i Sinsenveien mens det kvinnelige offeret var på vei til en bod hun disponerte. Da fikk ranerne med seg kvinnens veske med flere verdisaker før de låste henne inne i boden og stakk.

Kort tid etter at ranet i boligen på Bjørndal i kveld ble kjent ,fikk politiet melding om en alvorlig knivstikking som skal ha skjedd under et ran på Furuset i Oslo. Det er trolig ingen sammenheng mellom disse to hendelsene.

ETTERFORSKES: Krimtekniker gikk seint i kveld inn i boligen som var åstedet for ranet.  Foto: NINA HANSEN
ETTERFORSKES: Krimtekniker gikk seint i kveld inn i boligen som var åstedet for ranet. Foto: NINA HANSEN Vis mer