Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Barnefamiliene må betale prisen

- Skolefritidsordningen kan bli 1200 kroner dyrere neste år. Barnehageprisene øker også, mener KS-leder Halvdan Skard. Han frykter at barn og unge blir budsjettaperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunenes Sentralforbund (KS) er lite begeistret for forslaget regjeringspartiene snekret sammen med Høyre og Fremskrittspartiet i natt. Budsjettforslaget forutsetter at kommunene klarer seg med 200 millioner kroner mindre i statlige overføringer.

Skolefritidsordningen kuttes også med 125 millioner kroner.

Svir

Budsjettet kommer til å svi på pungen for barnefamiliene rundt om i landet, selv om det ikke blir noen økning i skatter og og avgifter, mener KS-lederen bestemt.

- Ansvaret for å få dekket inn det som skulle vært tatt inn gjennom økte skatter og avgifter blir skjøvet på kommunene. Dette kommer til å gå utover tilbudet til barn og unge, sier Skard.

Skole, helse og omsorg utgjør rundt 75 prosent av utgiftene i kommunene.

Blåmandag

Dagen derpå er blitt en blåmandag for KS.

- Budsjettforslaget er langt verre enn vi fryktet. Kommunene sliter allerede med å få endene til å møtes. Nå får de en ekstrabelastning gjennom betydelig kutt i overføringene. Med dette budsjettforslaget er det ingenting igjen av regjeringens uttalte vilje til å satse på velferd i Kommune-Norge, tordner Skard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media