Barnefamiliene Valgerd

Kombinasjonen av Valgerd Svarstad Hauglands kontantstøtte og kald sommer har ført til et eventyrlig salg av sydenreiser - til barnefamiliene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Alt tyder på at 1999 vil bli et nytt rekordår for bransjen. Nå jobbes det på spreng for å skaffe flere flyseter og senger til feriehungrige nordmenn.

- Vi har aldri solgt så mange sydenferier til barnefamilier før jul som i år, sier administrerende direktør Petter Asperud i Ving til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om at det er kontantstøtten og en kald sommer i Sør-Norge som har ført til den enorme pågangen. - Og folk velger stort sett de dyre familieanleggene vår, sier han.

Renta ikke viktig

Tidligere i høst førte mindre kjøpekraft og høy rente til at charterbransjen fryktet at 1999 skulle bli et vanskelig år.

- Men det virker ikke som om den høye renta betyr noe. Så langt har vi solgt 50 prosent flere reiser i år enn på samme tid i fjor, fortsetter Asperud. Også Star Tour og Saga Solreiser har merket barnefamilienes enorme etterspørsel etter sommer og sol.

Lengter etter sol

- Jeg tror været er årsaken til at flere vil til Syden, sier administrerende direktør Gunnar Grosvold i Saga Solreiser til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer