Barnefamiliene Valgerd

Kombinasjonen av Valgerd Svarstad Hauglands kontantstøtte og kald sommer har ført til et eventyrlig salg av sydenreiser - til barnefamiliene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alt tyder på at 1999 vil bli et nytt rekordår for bransjen. Nå jobbes det på spreng for å skaffe flere flyseter og senger til feriehungrige nordmenn.

- Vi har aldri solgt så mange sydenferier til barnefamilier før jul som i år, sier administrerende direktør Petter Asperud i Ving til Dagbladet.

Han er ikke i tvil om at det er kontantstøtten og en kald sommer i Sør-Norge som har ført til den enorme pågangen.
- Og folk velger stort sett de dyre familieanleggene vår, sier han.

Renta ikke viktig

Tidligere i høst førte mindre kjøpekraft og høy rente til at charterbransjen fryktet at 1999 skulle bli et vanskelig år.

- Men det virker ikke som om den høye renta betyr noe. Så langt har vi solgt 50 prosent flere reiser i år enn på samme tid i fjor, fortsetter Asperud.
Også Star Tour og Saga Solreiser har merket barnefamilienes enorme etterspørsel etter sommer og sol.

Lengter etter sol

- Jeg tror været er årsaken til at flere vil til Syden, sier administrerende direktør Gunnar Grosvold i Saga Solreiser til Dagbladet.

- Hvorvidt kontantstøtten betyr noe, vil jeg ikke si noe om før vi har sett hvordan salget blir i januar. Vanligvis er januar den store salgsmåneden for sommerferien, sier Grosvold.

Nordmenns hunger etter sommer og sol har ført til at turoperatørene leter etter ledig kapasitet.
På Kanariøyene er det nesten ikke ledige senger, men på grunn av krisen i Russland er det en del ledige reiser til Tyrkia, Hellas og på Kypros.

- Vi har allerede skaffet 7000 ekstra reiser, og forsøker å skaffe enda flere. Men det begynner å bli fullt på reiser fra Bergen og Stavanger, sier Grosvold.