Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnefar etterlyst i utlandet

OSLO/STAVANGER (Dagbladet.no): 32-åringen som forlot sin døende sønn utenfor sykehuset, er etterlyst i hele Europa. Han er som sunket i jorda, og politiet frykter at han har forlatt landet. Mannen tok med seg pass og 10 000 kroner før han forsvant.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har sendt ut en etterlysning via Interpol. Politiet er underrettet i hele Europa og noen land i andre verdensdeler, sier vaktleder Hans Petter Torgersen i Kripos.

Tirsdag ble den 3 måneder gamle babyen funnet utenfor Rogaland Sentralsjukehus, og samme dag ble barnefaren etterlyst i samtlige politidistrikt i Norge. Store politiressurser er satt inn for å oppspore 32-åringen, men han er som sunket i jorda.

I går ble han etterlyst også i utlandet.

- Interpol i Oslo har bedt oss holde øynene oppe for denne mannen, men han er ikke observert i Sverige så langt, sier kriminalinspektør Lars Nordberg i Interpol i Stockholm til Dagbladet.no.

Passet er borte

Få timer etter at babyen ble funnet, døde han av skadene. Den foreløpige obduksjonen av guttebabyen viser at han hadde knusningsskader i hodet. Barnefaren er siktet for legembeskadigelse med døden til følge. Politiet har gjennomsøkt huset hans på Jæren, og både passet og et kontantbeløp på 10 000 kroner er borte.

Vaktleder Terje Olav Høiland ved Stavanger politidistrikt forteller i kveld at det ikke har kommet svar fra utlandet.

- Etter hva jeg vet har vi ikke blitt informert om at mannen skal være observert utenfor Norge, sier Høiland.

Sporløst forsvunnet

Selv om 32-åringen disponerer en iøynefallende bil, er det kommet inn svært få observasjoner av kjøretøyet. Den røde Volvo 940 stasjonsvognen med grønne skilter skal ha blitt sett kjørende sørøstover fra Stavanger, men tipset er ikke bekreftet.

Politiet går nå rettens vei for få utskrift av bevegelser på mannens bankkonti. Sjekking av hans mobiltelefon viser at telefonen ikke har vært i bruk. Det er heller ikke mulig å kople telefonen til basestasjoner for å finne ut hvor den befinner seg, så telefonen er trolig avslått.

Obduksjonen svekker ikke politiets mistanke om at faren har skadet sønnen før den 82 dager gamle gutten ble forlatt tynnkledt i en bag utenfor sykehuset.

Politiet har ikke funnet spor i huset som kan forklare hva som skjedde i timene før gutten ble funnet av en rengjøringshjelp som kom tidlig på jobb sist tirsdag.