Barnefar knivdrept

På høylys dag - med barn og voksne spaserende forbi - ble den 48 år gamle uføretrygdede mannen brutalt drept på åpen gate. I natt jaktet politiet på to navngitte unge menn av utenlandsk opprinnelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

48-åringen fra Ulsrud i Oslo ble drept med stikkvåpen etter en slåsskamp med to unge menn.

Dagbladet kjenner til at politiet tror de vet identiteten på personene som skal ha havnet i basketak og drept 48-åringen.

Politiet fikk melding om drapet klokka 16.42. Dagbladet har snakket med en rekke øyenvitner til det som skjedde.

  • 48-åringen forlot leiligheten i første etasje på Ulsrud i Oslo på formiddagen. En av naboene til 48-åringen så at mannen forlot leiligheten 2- 3 timer før han ble drept.

- Jeg pleier å følge med gjennom vinduet for å se hvem som kommer og går. Jeg kjenner godt til naboen i underetasjen, og i dag var han ikke alene, men med to andre menn av utenlandsk opprinnelse. Den ene hadde kaps, mens den andre holdt seg mot hodet og så sliten ut, sier 48-åringens nabo.

  • Ved 16-tida skal 48-åringen ha kommet inn på Café Madam Mim på Bogerud, vel en kilometer unna leiligheten sin. Vitner mener han trolig kom sammen med to personer. 48-åringen hadde med seg Dagbladet og drakk kaffe.
  • Ved 16.30-tida observerte en eldre dame som kom av T-banen, slåsskampen på gressplenen ovenfor stasjonen.

- To yngre menn lå over mannen og rullet på plenen. Jeg trodde først det var en slags lek, men stoppet opp fordi jeg var usikker, forteller hun Dagbladet. Basketaket varte en stund inntil et nytt tog kom til stasjonen. Da reiste de to unge mennene seg og flyktet.

Lå igjen på plenen

- De løp mot banen, men rakk ikke toget. Han som lå igjen på plenen, kom seg på beina og gikk ustøtt opp mot senteret, forteller hun.

- Jeg skulle inn i butikken, og la merke til mannen som satt på trappekanten foran butikken. Han så sliten ut, men jeg tenkte ikke mer over det, sier et vitne til Dagbladet.

Med store smerter etter stikk på høyre side, klarte 48-åringen å slå 113 på mobiltelefonen. Han klarte å gå 30- 40 meter på ustøe bein før han segnet om.

Like etterpå kom en annen kunde inn i butikken og skrek at mannen hadde falt om, og trengte hjelp.

- Jeg løp ut, og var nok den første som kom til. Han hadde sunket sammen på bakken. Like etter kom politiet løpende, og forsøkte å legge ham i stabilt sideleie. Det var da jeg så blodet, forteller vitnet.

Kjempet desperat

Han gjorde politimennene oppmerksomme på skaden, og de fikk brettet opp klærne.

- Jeg kunne tydelig se stikksår bak på mannens høyre side, forteller vitnet.

Vitnet og politiet prøvde desperat å redde livet til 48-åringen, men da ambulansepersonellet kom til stedet bare minutter seinere, var det for seint.

Politiet bekrefter basketaket på gressplenen.

- Disse to personene, som er unge menn av ikke-vestlig opprinnelse, sprang deretter over T-banesporet. Vi er interessert i opplysninger fra vitner som har observert mennene, sier politiinspektør Terje Kristiansen ved vold-, ran- og sedelighetsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

Etter det Dagbladet kjenner til, har et vitne fortalt politiet at han var sammen med avdøde og én av de antatte gjerningsmennene på formiddagen i går. Politiet har dermed navngitte personer i søkelyset.

Belastet miljø

Det 48 år gamle drapsofferet er en kjenning av politiet, blant annet i forbindelse med narkotikakriminalitet. Politiet bekrefter at 48-åringen hadde barn. Seint i går kveld var ikke alle de pårørende varslet.

- En del av dette handler om et belastet miljø, bekrefter politiinspektør Terje Kristiansen.

DESPERAT KAMP: Midt i ettermiddagsrushet kjempet vitner og politiet en desperat kamp for å redde livet til den 48 år gamle mannen fra Ulsrud i Oslo. Mannen døde av stikksår etter et basketak med to unge menn. Politiet hadde i natt navngitte personer i søkelyset.