Barnefar tilbakeviser at hans fire år gamle datter ble bortført på Kypros

Faren til den fire år gamle jenta som ifølge kypriotisk politi ble bortført forrige uke, sier det var han som hentet jenta, opplyser mannens advokater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokatfirmaet Mette Y. Larsen og Co skriver følgende i en pressemelding:

- Vår klient har kontaktet oss i dag og ønsker å formidle at jenta fortsatt har det bra. Han opplyser at påstanden som er gjengitt i media om at jenta ble hentet av maskerte menn ikke er riktig. Det var han selv som hentet jenta. Han hadde ikke på seg maske, og jenta kjente ham igjen umiddelbart. Ifølge vår klient observerte barnets mor at det var han som hentet barnet, og han tilbakeviser at hun ble dyttet, slik som fremstilt i media.

- Vi ønsker ikke å kommentere saken ytterligere på nåværende tidspunkt, opplyser mannens advokat Mette Yvonne Larsen til Dagbladet søndag kveld.

Det var torsdag forrige uke at ei norsk-kypriotisk jente ble bortført på Kypros. Til sammen fem menn er arrestert i saken, mistenkt for å ha bortført jenta, som fylte fire år i helga, ifølge In-Cyprus.com. Yvonne Larsen bekrefter til Dagbladet at jenta er fire år gammel.

Fire av mennene ble arrestert og varetekstfengslet fredag, og politiet på Kypros mener at en av de fire mennene ledet bortføringen. Søndag kveld ble nok en mann arrestert av politiet. Han er 44 år gammel og gresk-kypriotisk.

- Han skal framstilles for en dommer seinere i dag. Også de fire andre som sitter varetekstfengslet vil møte i retten, opplyser kypriotisk politi til Dagbladet.

Etter bortføringen torsdag morgen, opplyste jentas norske far at han var sammen med datteren.

- Han har opplyst at han er gjenforent med datteren og at de har det bra, sa farens advokat Morten Engesbak til Dagbladet torsdag.

En polititjenestemann sa i forbindelse med varetektsfengslingen torsdag at barnets 49 år gamle norske far har sendt en e-post til den gresk-kypriotiske moren og sagt at datteren er trygg og har det bra og at han snart vil ta henne med seg til Norge.

Politiet på Kypros har imidlertid opplyst til Dagbladet at de ikke kan bekrefte hvorvidt dette er sant eller ikke, selv om det ble presentert for retten.

Det er utstedt både europeisk og internasjonalt arrestordre på den norske barnefaren. I tillegg har Interpol publisert et bilde av den bortførte jenta, og kypriotiske medier har fått tilsendt bilder av 49-åringen.