Barnefaren er etterlyst for drap i Lunner

En 17 år gammel kvinne ble funnet drept. Datteren (2) er savnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRAN (Dagbladet): Politiet i Vestoppland holdt klokka 10.00 i dag en pressekonferanse etter at ei ung kvinne ble funnet død i en leilighet i Lunner i går.

Politiet mener kvinnen har blitt drept. I tillegg er ei to år gammel jente er savnet etter dødsfallet.

Politiet opplyste under pressekonferansen at den drepte kvinnen er den savnede jentas mor.

- Politiet mottok en melding klokka 12.29 i går om at person skulle være skadet på Grua. Politiet rykket umiddelbart ut og ankom 12.37. Politiet finner på stedet en død ung jente. Avdøde er en 17 år gammel jente fra Afghanistan, som ankom Norge mars i år, og tok tilhold på et asylmottak. Hun kom sammen med sin to år gamle datter. Hun ankom Grua kort tid før hun ble funnet i går, sier fungerende politimester Linn Hilde Fosso i Vestoppland politidistrikt, og legger til at de som bor der er hennes familiemedlemmer.

Asylsøknaden til 17-åringen er ikke ferdig behandlet.

Mann siktet Det som angivelig er barnets far er siktet i saken, opplyser Fosso. Han er også av afghansk opprinnelse.

- Resultatet av etterforskningen utover ettermiddagen i går gjør at vi har siktet en mannsperson, angivelig barnets far, og har etterlyst ham både nasjonalt og internasjonalt, sier Fosso, som forteller videre at den to år gamle jenta er observert sammen med en mannsperson på Grua i går morges.

- Alle våre systemer tilsier at han ikke er i Norge, situasjonen er at han ikke er registrert inn i Norge på noe vis, sier hun.

Mannen er trolig i slutten av 20-åra, og den drepte 17-åringen skal ifølge politiets opplysninger ha dratt ut av Afghanistan sammen. Men de har altså ikke registrert at han skal ha vært i Norge.

Siktelsen er basert på funn på stedet og vitneopplysninger, men Fosso vil ikke gå i detaljer.
Fosso forteller at politiet er svært opptatt av å finne den 2 år gamle jenta.

MELDT SAVNET: Mora ble funnet død i en leilighet i Grua i Lunner i går. Hennes to år gamle datter er meldt savnet. Foto: Politiet
MELDT SAVNET: Mora ble funnet død i en leilighet i Grua i Lunner i går. Hennes to år gamle datter er meldt savnet. Foto: Politiet Vis mer

- Politiet har satt inn alt av tilgjengelige ressurser på saken. Vi har bedt om teknisk og taktisk bistand, vi ønsker opplysninger i saken om det er vitner som har sett denne jenta i saken, sier hun.

Datter (2) borte - Politiet har lest igjennom avhør av diverse vitner i går kveld og i natt. Ett av scenariene vi jobber etter, er at jenta blir forsøkt tatt med ut av landet, sier kommunikasjonsrådgiver Steinar Mæhlun i Vestoppland politidistrikt til Dagbladet.

Politiet kom i går til boligen der en familie fra Afghanistan bor, og fant den unge kvinnen død.

Kort tid etter ble det klart at datteren (2) ikke kunne gjøres rede for.

I går ble alle grenseoverganger varslet om å se etter jenta (2) og en annen person.

Det bekreftet kontorsjef i Toll øst, Wenche Fredriksen overfor Dagbladet i går.

- Det har kommet en fax rundt til grensetollstedene om å holde utkikk etter jenta og en annen person sier Fredriksen til Dagbladet.

2-åringen har status som savnet, men det er uklart hva slags status personen politiet mener kan reise sammen med henne har.

Vil ha hjelp fra publikum Politiadvokat Mari Hasle Lauritzen uttalte seint i går kveld at politiet har slått full riksalarm.

- Vi har vurdert saken fortløpende, og mener vi har grunn til å tro at vi står overfor et drap. På bakgrunn av det er vi bekymret for den to år gamle jenta.

- Vi vet ikke hvor jenta er. Vi har slått full riksalarm, noe som innebærer at vi har varslet alle politidistrikter og grenseoverganger. Jenta er også etterlyst internasjonalt, sier hun.

Politiet fikk først melding om saken klokken 12.29. Klokken 19.30 ble liket av kvinnen båret ut.

Politiet ber alle som sett noe utenom det vanlige i området om å ta kontakt på telefon 611 51 579.

FUNNET HER:  Det var i dette huset på Grua det i går ettermiddag ble funnet en død kvinne. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
FUNNET HER: Det var i dette huset på Grua det i går ettermiddag ble funnet en død kvinne. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer