<strong>- MORDBRANN:</strong> To barn døde i en tragisk hyttebrann utenfor Stockholm natt til søndag. I dag tidlig pågrep politiet faren til barna, som nå er mistenkt for mordbrannen. Foto: Malin Lööf / Expressen
- MORDBRANN: To barn døde i en tragisk hyttebrann utenfor Stockholm natt til søndag. I dag tidlig pågrep politiet faren til barna, som nå er mistenkt for mordbrannen. Foto: Malin Lööf / Expressen Vis mer

Barnefaren pågrepet for mordbrannen som tok livet av barna

Oppholdt seg fem timer unna der brannen fant sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Svensk politi pågrep mannen under en større politiaksjon på Öland, om lag fem timer syd for Stockholm, etter å ha jaktet på ham siden brannen natt til søndag.

Det er det svenske nyhetsbyrået TT som melder at den pågrepne er faren til barna som omkom i hyttebrannen på Dalarö utenfor Stockholm natt til søndag, skriver Expressen

Ett barn kom seg levende fra flammene.

- Vi bekrefter at en person ble pågrepet av oss på Öland i dag tidlig, skriver Lina Isaksson Funke, pressetalsperson i Kalmar og Kronoberg-politiet i en SMS til avisa.

Politiet startet allerede søndag å etterforske brannen som mistenkelig, og jaktet på faren til barna.

- Det er noen omstendigheter og opplysninger i saken som gjør at vi velger å etterforske dette som et mord eller en mordbrann, sier politiets pressetalsmann Lars Byström.

Ved 21-tiden søndag sperret politiet av Ölandsbroa og la ut spikermatter på veien for å pågripe barnas far. De utelukket ikke at han oppholdte seg på øya, skriver Barometer.se.

- Vi kontrollerer området som følge av nye opplysninger vi har fått som gjør det naturlig å se sørover, sier Lars Byström, pressetalsmann  i Stockholms-politiet.

Brannen startet ved 02.30-tida natt til i søndag, og det skal ha vært tre barn i fritidshuset. Ett av barna skal ha klart å komme seg ut av den brennende hytta for å søke hjelp hos en av naboene. Til tross for at naboene kom raskt til stedet, var hytta overtent, og de to andre barnas liv sto ikke til å redde.

Eieren av hytta sier at han har leid den ut det siste halve året.

- Det er et hus på min eiendom som jeg har leid ut til en far og hans barn noen helger. Det er ingen i min familie som har blitt offer for den tragiske brannen, sier utleieren til Expressen.

Søndag beslagla politiet blant annet et utbrent kjøleskap, som nå skal analyseres for å finne ut hvordan brannen startet.

Politiet har siden søndag søkt etter faren til de tre barna, som to av dem døde i brannen.

Dagbladet følger saken.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer