Barnefaren pågrepet for mordbrannen som tok livet av barna

Oppholdt seg fem timer unna der brannen fant sted.

- MORDBRANN: To barn døde i en tragisk hyttebrann utenfor Stockholm natt til søndag. I dag tidlig pågrep politiet faren til barna, som nå er mistenkt for mordbrannen. Foto: Malin Lööf / Expressen
- MORDBRANN: To barn døde i en tragisk hyttebrann utenfor Stockholm natt til søndag. I dag tidlig pågrep politiet faren til barna, som nå er mistenkt for mordbrannen. Foto: Malin Lööf / ExpressenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Svensk politi pågrep mannen under en større politiaksjon på Öland, om lag fem timer syd for Stockholm, etter å ha jaktet på ham siden brannen natt til søndag.

Det er det svenske nyhetsbyrået TT som melder at den pågrepne er faren til barna som omkom i hyttebrannen på Dalarö utenfor Stockholm natt til søndag, skriver Expressen

Ett barn kom seg levende fra flammene.

- Vi bekrefter at en person ble pågrepet av oss på Öland i dag tidlig, skriver Lina Isaksson Funke, pressetalsperson i Kalmar og Kronoberg-politiet i en SMS til avisa.

Politiet startet allerede søndag å etterforske brannen som mistenkelig, og jaktet på faren til barna.

- Det er noen omstendigheter og opplysninger i saken som gjør at vi velger å etterforske dette som et mord eller en mordbrann, sier politiets pressetalsmann Lars Byström.

Ved 21-tiden søndag sperret politiet av Ölandsbroa og la ut spikermatter på veien for å pågripe barnas far. De utelukket ikke at han oppholdte seg på øya, skriver Barometer.se.

- Vi kontrollerer området som følge av nye opplysninger vi har fått som gjør det naturlig å se sørover, sier Lars Byström, pressetalsmann  i Stockholms-politiet.

Brannen startet ved 02.30-tida natt til i søndag, og det skal ha vært tre barn i fritidshuset. Ett av barna skal ha klart å komme seg ut av den brennende hytta for å søke hjelp hos en av naboene. Til tross for at naboene kom raskt til stedet, var hytta overtent, og de to andre barnas liv sto ikke til å redde.

Eieren av hytta sier at han har leid den ut det siste halve året.

- Det er et hus på min eiendom som jeg har leid ut til en far og hans barn noen helger. Det er ingen i min familie som har blitt offer for den tragiske brannen, sier utleieren til Expressen.

Søndag beslagla politiet blant annet et utbrent kjøleskap, som nå skal analyseres for å finne ut hvordan brannen startet.

Politiet har siden søndag søkt etter faren til de tre barna, som to av dem døde i brannen.

Dagbladet følger saken.