Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnefaren siktet for grov uaktsom legemsbeskadigelse etter at baby ble funnet nedkjølt

- Vi tror ikke noen har villet barnet vondt.

KRITISK SKADD: En ti måneder gammel baby ble søndag kveld funnet sterkt nedkjølt ved et bolighus i Onsøy i Fredrikstad kommune. Barnet var kritisk skadd da det ble funnet. Nå er barnefaren siktet i saken. Foto: Andreas Utberg / Utrykningsnytt / NTB scanpix
KRITISK SKADD: En ti måneder gammel baby ble søndag kveld funnet sterkt nedkjølt ved et bolighus i Onsøy i Fredrikstad kommune. Barnet var kritisk skadd da det ble funnet. Nå er barnefaren siktet i saken. Foto: Andreas Utberg / Utrykningsnytt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Faren til babyen som ble funnet sterkt nedkjølt i Fredrikstad mandag, er siktet for grov uaktsom  legemsbeskadigelse, melder VG.

Det var søndag kveld at den ti måneder gamle babyen ble funnet sterkt nedkjølt ved et bolighus i Onsøy i Fredrikstad kommune. Barnet var kritisk skadd da det ble funnet.

Barnefaren er siktet etter å ha blitt avhørt i går kveld.

- Vi snakket med ham i går, men jeg ønsker ikke å gå inn på hva han sier i avhør. Han er siktet for grov uaktsom legemsbeskadigelse, sier politiadvokat Petter Espedal Hohmann til Dagbladet.

- Ikke villet barnet vondt Barnefaren er mistenkt for å ha satt barnet i livsfare ved å ha utsatt det for en kraftig forfrysning. Politiadvokaten ønsker å legge vekt på at politiet sikter barnefaren slik at han får opprettholdt advokat og for at politiet enklere kan kartlegge hva som har skjedd.

Spedbarnet ble beskrevet av politiet som «sterkt nedkjølt og nærmest livløst» da det ble funnet utendørs.

Faren skal ha forklart at barnet falt ut av barnevogna.

- Vi jobber ikke utifra at vi tror noen har villet barnet vondt, sier Espedal Hohmann.

Barnet behandles fortsatt i lunge- og hjertemaskin.

- Tilstanden er alvorlig. Når man blir funnet så kraftig nedkjølt, vet man ikke hvordan det kommer til å gå. Det er alvorlig, vi følger selvfølgelig med på hvordan det går med barnet.

- Mor er vitne I går kveld ble barnets mor avhørt av politiet i Fredrikstad. Hun har status som vitne i saken.

- Jeg kan på grunn av etterforskningsmessige forhold ikke gå ut med detaljer fra dette avhøret. Det er fortsatt mange forhold rundt saken som er ubesvart og det gjenstår en del etterforskning, sa jourhavende politijurist i Østfold politidistrikt, Jon Granrud til Dagbladet mandag kveld.

- Vi holder også fremdeles på med tekniske undersøkelser på stedet der barnet ble funnet, sa han da.

Barnet får oppnevnt en midlertidig verge, opplyser politiadvokaten.

- Personen kan gi samtykke på barnets vegne, slik at politiet kan se ellers taushetsbelagte sykdomsjournaler. Det er vanlig at det opprettes en verge som kan ta avgjørelser når mor er vitne og far er siktet i en slik sak, sier Espedal Hohmann.

Hele Norges coronakart