Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Barnefaren siktet for overlagt drap

Faren til den to år gamle gutten som ble funnet drept i Oslo, er siktet for overlagt drap. Mannen blir fremstilt for fengsling i formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil be om åtte ukers fengsling av mannen, opplyser seksjonsleder Gunnar Larsen ved volds- og vinningsseksjonen ved Oslo politikammer.

  - Mannen har erkjent at det var ham som har forvoldt guttens død. Noe mer ønsker jeg ikke å si om hva som er kommet fram i avhørene med faren, sier Larsen til NTB.

  Det var ved 16-tiden mandag at den to år gamle gutten ble funnet drept i en leilighet i en boligblokk i Dælenenggata ved Carl Berners plass i Oslo. Politiet pågrep guttens 34 år gamle far i kjelleretasjen av bygningen.

  Politiet karakteriserte mandag drapet som en familietragedie.

  - Kan drapet ha skjedd fordi moren til barnet for kort tid tilbake meldte flytting fra leiligheten hvor hun hadde bodd sammen med sønnen og barnefaren?

  - Jeg ønsker ikke å kommentere motivet for drapet. Det er altfor tidlig å si noe om den saken, sier Larsen.

 Han opplyser at faren har sittet i varetekt ved Oslo politikammer siden mandag, og ikke er ansett som så psykisk syk at han er overført til noe psykiatrisk sykehus. Om han vil bli ansett som strafferettslig tilregnelig når saken mot ham eventuelt kommer opp, er det imidlertid altfor tidlig å si noe om.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!