Barnegeniet er Mensa-medlem

Fire år gamle Teddy Hobbs lærte seg selv å lese da han var to, i tillegg er han Storbritannias yngste medlem av Mensa.

BARNEGENI: Fire år gamle Theodore Hobbs er Storbritannias yngste Mensa-medlem. Foto: Beth Hobbs / SWNS / NTB
BARNEGENI: Fire år gamle Theodore Hobbs er Storbritannias yngste Mensa-medlem. Foto: Beth Hobbs / SWNS / NTB Vis mer
Publisert

- Han lekte på nettbrettet sitt og lagde lyder jeg ikke kjente igjen. Da jeg spurte han om hva han drev på med, så sier han «mamma jeg bare teller på mandarin», forteller engelske Beth Hobbs (31) til BBC.

Det rådet liten tvil i Hobbs-husstanden om at sønnen Theodore, eller Teddy som han helst vil bli kalt, ikke var helt som de andre barna i barnehagen.

I alder av fire år kan Teddy telle til 100 på seks forskjellige språk, blant annet mandarin, walisisk, fransk, spansk og tysk.

- Han begynner å forstå det selv. Her om dagen spurte han meg hvorfor vennene hans ikke kunne lese, sånn som han kan, fortsetter moren.

Men det er kanskje ikke så rart at Teddy tar leseferdighetene sine som en selvfølge, han lærte seg nemlig å lese, helt på egen hånd, da han var to år.

- Han kopierte lydene han hørte på barne-tv. Da vi sendte han tilbake til barnehagen etter nedstengningen, ringte de oss og fortalte at han kunne lese!

Medlem av Mensa

I fjor ble Teddy rekordholder, da ble han nemlig Storbritannias yngste Mensa-medlem, i en alder av tre år og sju måneder.

- For å være ærlig hadde jeg aldri trodd det. Det var jo bare flaks at vi fikk ham vurdert, forteller mor Beth Hobbs til den britiske avisen The Independent.

Mensa er en interesseorganisasjon for mennesker med høy IQ. For å bli medlem, kreves en IQ test der man scorer blant de høyeste 2 prosent av befolkningen. På de fleste godkjente IQ-tester vil dette tilsvare en score rundt 130.

- Vi visste jo at han kunne ting de andre barna ikke kunne, men vi visste ikke helt hvor smart han faktisk er.

Mensa vurderer vanligvis ikke barn under 17, men i enkelttilfeller kan foreldre få barnet sitt testet gjennom en pedagogisk psykolog. Det er rundt 2 000 barn under 18, som er medlem av Mensas britiske avdeling.

Kan lese Harry Potter

- Vennene hans kan liksom lese et par bokstaver i alfabetet, i mellomtida kan han lese Harry Potter.

- Selvfølgelig lar vi ham ikke lese Harry Potter, vi velger mer emosjonelt passende bøker. Men han er på det stadiet hvor han nesten kan lese alt vi legger foran ham.

Teddy viser heller ingen tegn til å ville stoppe å lære seg nye ting med det første.

- Han interesserer seg for et nytt emne med noen måneders mellomrom. Noen ganger er det tall, så var det timetabeller en stund, så land og kart og å lære å telle på forskjellige språk,» sa Beth Hobbs til BBC.

- Kan være krevende

Moren forteller i midlertidig at det kan være krevende å oppfostre et lite geni.

- Han har et nivå av forståelse nå som gjør ting vanskelig noen ganger, men det er vanskelig å forklare det for ham når han er så ung.

- På minnesøndagen for eksempel, spurte han hva krig er. Han vet ting som at det er krig i Ukraina, så han spør om det er derfor vi ser Ukrainas flagg.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer