Barnegisler fri

Mannen som i går tok 62 barn og sju voksne som gisler i en barnehage i Texas er nå alene med sine to egne barn og sin fraseparerte kone inne i barnehagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dramaet begynte i går kveld norsk tid, da en mann som politiet mistenker for å ha begått en bankran i nærheten, plutselig tok seg inn i en barnehage i en forstad til Dallas. Hans kone, som han ligger i skilsmisseforhandlinger med, jobber i barnehagen, der også parets to barn er.

Rolig

Politiet beskriver forhandlingene med gisseltakeren så langt som fredelige og rolige. I løpet av natta og dagen i dag har barna blitt ført ut i puljer. Noen leide hverandre, andre ble sluppet ut enkeltvis.

 Totalt var det 62 barn i barnehagen, men nå er det bare to igjen. Også barnehagepersonalet ble brakt i sikkerhet i løpet av ettermiddagen - norsk tid. Poltiet sier de har godt håp om å få ham til å frigi sine egne barn og fraseparerte kone, og regner med at han vil overgi seg om kort tid.

Ingen krav

Gisseltakeren har ikke kommet med noen krav overfor politiet. Alt tyder på at det dreier seg om en desperat voldsmann som både har som motiv å slippe unna etter et ran. I tillegg er han trolig ulykkelig over at han er i ferd med å skilles fra sin familie.

LYKKELIG GJENFORENT: Tre år gamle Mark Marinez kunne endelig gi sin mor en klem etter å ha vært gissel i barnehagen i mange timer.