Barnehage best for barna

Barnehage er bedre for barna enn hjemmeomsorg og dagmamma, mener flertallet i en undersøkelse. Samtidig mener over halvparten at barna blir mest trygge og harmoniske av å være hjemme med en av foreldrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Hele 67 prosent av de spurte mener at barnehage er det beste for barna i forhold til annen type barneomsorg. Da er forutsetningen at barnehagen ligger i nærmiljøet, holder rimelig pris og har åpningstider som passer familien. 23 prosent mener hjemmeomsorg er best, og bare 3 prosent foretrekker praktikant eller dagmamma, viser undersøkelsen som 4 Fakta AS har gjort på oppdrag for Norsk Lærerlag.

51 prosent mener at barna blir tryggest og mest harmoniske av å være hjemme med en av foreldrene. Samtidig svarte 52 prosent av de spurte at barna får best selvtillit av å være i barnehage. 35 prosent mener barna blir mest harmoniske av å være i barnehage.

Mer enn to av tre mener at barnehagen egner seg best når det gjelder å skaffe seg venner, innøve fysisk mestring, læring og utvikling av evnen til sosial omgang med andre barn og voksne, lek og moro og videre læring og skolegang. Bare 1-2 prosent svarer at de vurderer dagmamma eller praktikant i hjemmet som den beste måten å utvikle disse ferdighetene på.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer