Barnehageeier fikk bråk med Oslo-bydel etter fagturer med spa og prosecco

Barnehage-eier fikk trøbbel med kommunen etter fagturer i Europa med spa og prosecco

Bydel Frogner krever 1,7 millioner kroner tilbakebetalt.

REEDEREI RIEDEL: En tur med en av Reederei Riedels sightseeingbåter var blant attraksjonene da ledere fra blant annet Månestråle barnehage i 2015 besøkte Berlin. Foto: Reederei Riedel
REEDEREI RIEDEL: En tur med en av Reederei Riedels sightseeingbåter var blant attraksjonene da ledere fra blant annet Månestråle barnehage i 2015 besøkte Berlin. Foto: Reederei Riedel Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et tilsyn hos barnehagen Månestråle har ført til et saftig krav fra bydel Frogner i Oslo, slik Klassekampen skriver i dag mandag.

Det meste av kravet på 1,7 millioner kroner skyldes uenighet om hva som er markedslønn for arbeid gjort av barnehagens eier i 2015 og 2016.

Nå havner saken i første omgang på Fylkesmannens bord, etter at barnehagens eier har bestemt seg for å klage.

Fag og prosecco

Vel så pikant som lønns-krangelen er omtalen av fire faglige turer de samme to årene, i regi av et nettverk for ledere og eiere i private barnehager.

Der ble det mulighet for påfyll av både fag og prosecco.

«Dagen er satt av til walk, sit, eat drink and talk!», sto det i programmet for dag 2 under en firedagers tur til Berlin i 2015.

«Vi drar til nærmeste anløpshavn for Reederei Riedel sine sight seeing båter, og vi tilbringer de neste 3,5 timene om bord», sto det videre. Selv om båten hadde både bar og restaurant, ble det også plass til faglig innhold.

«Vi tar skrivesaker med slik at vi kan fortsette faglige diskusjoner om bord i hht sakslista», skrev turarrangøren ifølge tilsynsrapporten.

«Hop on/hop off»

Likevel sier bydelen nei til å betale: For til sammen fire turer, til Berlin, Firenze, London og Edinburgh krever bydelen 55000 kroner tilbakebetalt.

Pengene er fordelt på flybilletter, spa, aromamassasje og kursomkostninger.

«Det er vanskelig å se at man skal kunne ha effektive faglige diskusjoner på turer med "hop on/hop-off"-busser og sightseeingbåter», står det i tilsynsrapporten.

Styreleder Pål Berg i Child Planet as, selskapet som driver Månestråle barnehage, mener turene er en avsporing.

- Her er det snakk om å tilbakebetale 1,7 millioner kroner, og om det finnes et par poster, enten det er prosecco eller spa, så er det bagateller, sier Berg til Dagbladet.

«Markedsmessig»

Ifølge Berg er det som er vesentlig uenigheten om eierens lønn.

- Det vesentlige er den lønna hun har hatt, sier Berg til Dagbladet.

Han mener ei årslønn på cirka 1,6 millioner kroner inkludert naturalytelser er «markedsmessig», ut fra arbeidsinnsats og personlig økonomisk risiko. Frogner bydel mener derimot det er altfor mye.

- Vi mener at 1,7 millioner kroner ikke er brukt i henhold til føringene, og krever dem tilbakebetalt, sier bydelsdirektør Odd Rune Andersen til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer